Zo krijg jij in de ochtend motivatie om uit je bed te komen

Lifestyle door Naomi

Na het weekend gaat je wekker op maandag ochtend weer om 6 uur. Vreselijk vind je het. Je drukt een aantal keer op snooze, maar je wordt al snel weer opnieuw wakker. Nu moet je jezelf er toch aan wagen en uit bed stappen. Wij geven jou in dit artikel tips en meer motivatie om sneller je bed uit te stappen in de ochtend. Dus heb je moeite met opstaan en kom je vaak tijd te kort? Lees snel verder!

1. Ga vroeg naar bed
Jij moet of wilt de volgende dag vroeg opstaan, maar je moet wel genoeg slaap krijgen natuurlijk. Zorg dat je tussen de 6 en 8 uur slaap per nacht krijgt. Dit is wat je minimaal nodig hebt om optimaal te presteren. Als je 6 uur moet opstaan, ga dan bijvoorbeeld slapen om 11 uur. Zet trouwens je mobiel uit en draai je wekker de andere kant op, zodat jij je niet steeds bewust bent van de tijd.

2. Sta direct op als de wekker gaat
Het moment waarop je wekker gaat is vaak een moment die we het liefst vermijden. Het geluid wordt op termijn irritant en associeer je altijd met het opstaan. Vaak gaan mensen na het afgaan van hun wekker nog een tijdje snoozen. Dit zorgt er echter niet voor dat je meer rust krijgt. Je lichaam raakt er juist van in de war als je steeds om de 10 minuten gewekt wordt.

3. Leg je wekker aan de andere kant van de kamer
Geen motivatie om je bed uit te gaan? Leg je wekker voortaan aan de andere kant van je kamer. Je wordt hierdoor genoodzaakt om je bed te verlaten en de herrie uit te zetten. Waarom zou je dan nog terug je bed in gaan? Je bent dan toch al klaarwakker. Koop trouwens een ouderwetse wekker in plaats van de wekker op je telefoon. Dit zorgt er weer voor dat jij niet afgeleid wordt en gelijk na het opstaan gaat omkleden. Klik hier voor een echte oldschool wekker die we allemaal willen hebben.

4. Leg je kleding die avond ervoor alvast klaar
Vaak heb je ook geen zin om je nest uit te kruipen, omdat je er tegen op ziet om weer van alles te doen. Leg daarom die avond ervoor al kleding klaar. Dit scheelt je weer een hoop getwijfel op de vroege morgen.

5. Maak die avond ervoor al je lunch
Naast dat het slim is om alvast kleding klaar te leggen geldt dat ook voor het maken van je lunch. Smeer alvast een paar boterhammen, pak wat koekjes en zet alvast wat drinken in de koelkast.

6. Maak een heel lekker ontbijt
Neem niet een simpele boterham met pindakaas, maar bak een lekker ei of maak een tosti. Alleen al deze gedachte zorgt ervoor dat je zin krijgt in een ontbijt.

7. Denk aan de leuke dingen die jij die dag gaat doen
Er zijn altijd wel leuke momenten op een dag. Denk aan alle leuke activiteiten die je deze dag gaat doen. Deze gedachte maakt het ook makkelijker om daadwerkelijk uit je bed te stappen.

8. Je wilt niet haasten
Wat is er nou irritanter dan een enorme haast in de ochtend. Op tijd uit bed stappen kan heel veel chaos in je hoofd besparen. Vind jij het nou nog steeds erg lastig om op te staan? Lees dan even dit artikel waarin we tips geven over hoe jij voorgoed in een ochtendmens verandert. 

9. Doe direct een licht aan of doe de gordijnen open in de zomer
Je wordt veel sneller klaarwakker als je meteen het licht aandoet wanneer je wekker gaat. Doe in de zomer lekker je gordijnen open.

10. Was je gezicht met koud water
Is het je gelukt om op te staan? Was je gezicht gelijk met koud kraanwater. Het is verfrissend en je bent gelijk klaarwakker. Nu ga jij je tandenpoetsen, aankleden, je haar kammen, make-up doen en dan is het eindelijk tijd voor je heerlijke ontbijtje met een kopje thee.