Lifestyle

7 tips zodat jij vandaag nog in een ochtendmens verandert

De ochtend is niet voor jou weggelegd en daarom is het elke keer weer strijden als de wekker gaat. Opstartproblemen hebben in de ochtend is niet bepaald een pretje, maar je kunt er niets aan doen. Jij leeft gewoon pas op in de avond. Toch zijn er dingen waar je op kunt letten, zodat je wat vaker met het juiste been uit bed stapt. Girlscene helpt je hierbij.  

Het is genetisch bepaald of je een ochtendmens bent of juist opleeft in de avond. Gelukkig, je kunt er niets aan doen dat je niet te genieten bent in de vroege morgen. Om toch een beetje licht in de duisternis te creëren, hebben wij voor jou een aantal tips. 

1. Zet muziek op
Lekker swingen in ochtend, wat wil je nog meer? Je wordt er vrolijk van en je krijgt meteen meer zin in de dag. Zet dus lekker Justin Bieber op als je wakker wordt en er gaat een wereld voor je open. Je kunt het ook instellen als wekker, nog beter natuurlijk. 

2. Water
Je wordt niet beter wakker in de ochtend dan met water. Gooi een handje in je gezicht en nog effectiever: drink water. 's Nachts verlies je veel vocht en dat moet 's morgens weer bijgetankt worden. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat door het drinken van een glas water je hersenen veertien procent sneller gaan werken.

ochtendmens worden3. Zet alles klaar voor in de ochtend
Als je 's avonds alles vast klaarzet voor de volgende ochtend, dan kun je al een hoop afstrepen waar je niet aan hoeft te denken. Je tas is al ingepakt, de tafel al gedekt en je kleding hangt al over je stoel. Dat maakt het allemaal net een stukje makkelijker in de ochtend. 

4. Slaap genoeg
Deze tip is natuurlijk logisch, maar doe het dan ook. We weten dat jij een avondmens bent, maar dat betekent niet dat je pas om vier uur 's nachts onder de wol moet kruipen. Ook jij hebt zeven uur slaap nodig, anders wordt het 's morgens nóg erger. 

5. Zorg voor genoeg daglicht
Melatonine zorgt ervoor dat je 's avonds moe wordt en dat wordt gestimuleerd door het daglicht dat je overdag opvangt. Als je overdag te weinig daglicht opvangt, wordt deze klier verstoord en dan kom je 's avonds moeilijk in slaap en heb je in de ochtend moeite met opstaan. Een goed excuus om de zon op te zoeken dus. 

6. Stop met snoozen
We weten allemaal dat het heerlijk is om nog niet die paar minuten slaap mee te pakken, maar je humeur wordt er zeker niet beter van. Sta meteen op, want dan wordt de ochtend een stuk leuker, geloof ons nou maar. 

7. Plan genoeg tijd in
Haasten maakt je zeker niet vrolijker in de ochtend, dus zorg dat je op tijd opstaat. Zet de wekker gewoon een kwartier eerder, want dat is net genoeg om wat rustiger de dag te beginnen. Een goed begin is het halve werk en zo is het maar net. 

Beeld: iStock | Bron: gezondheidsnet.nl, continu.nl, dokter.nl, 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved