Lifestyle

Bored no more: dit zijn 10 leuke dingen die je thuis kunt doen

Door het coronavirus zijn we verplicht zoveel mogelijk binnen te blijven. Want, we willen natuurlijk heel graag dat het besmettingsaantal afneemt. Wat doe je dan als je verplicht thuis moet chillen? Girlscene weet hier wel raad mee. Lees je mee? 

10 leuke dingen die je thuis kunt doen 

1. high-tea met besties

Organiseer een high-tea! Maak bijvoorbeeld lekkere gebakjes en smeer wat sandwiches. Nu alleen nog een lekkere potje thee erbij en de high-tea kan beginnen. Wedden dat jullie een hele gezellige middag krijgen? 

2. Karaokeavond

Voor een karaokeavond heb je eigenlijk niet veel nodig. Natuurlijk kan het fancy met echte microfoons en een beamer, maar met YouTube en een laptop kom je ook al een heel eind. Nodig een paar vrienden uit, zet wat snacks en een drankje klaar. Zingen maar. 

3. Knutselen

Heb je ooit van een art journal gehoord? Dit is een klein boekje waar je van alles in kunt maken. Zo kun je er bijvoorbeeld in tekenen, schilderen, maar ook collages in plakken. Art journaling is fun en een super creatieve bezigheid. 

4. Bake off 

Yummy! Bakken is niet alleen leuk, het is ook nog eens erg lekker. Heb je thuis al eens appeltaartnacho’s met karamel en slagroom geprobeerd? Nacho’s met appeltaart klinkt misschien een beetje gek, but trust us het smaakt heerlijk. 

5. Kleding verkopen 

Oude kleding verkopen ruimt je kast lekker op. Een opgeruimde kast, betekent ruimte voor nieuwe kleding. Yes. Wat het nog leuker maakt is dat je die nieuwe kleding ook nog eens shoppen met de opbrengsten van je oude. #winning

6. Fotoalbum maken 

Maak een selectie van de leukste foto’s uit je telefoon. De cutie foto’s met je bestie bijvoorbeeld. Laat ze afdrukken en plak ze in een fotoalbum. Super old school, we know. Toch is het ontzettend leuk om te doen en nóg leuker om straks doorheen te bladeren. 

7. Mediteren

Mensen vinden meditatie vaak een beetje zweverig, waarom eigenlijk? Want het is super goed voor je mind en body. Dus, zoek een rustig plekje op en doe wat ademhalingsoefeningen. Geen ervaring met meditatie? No worries. Download dan even de app Headspace. You will love it. 

8. Handwerken

Deze klinkt mega suf, maar handwerken kan écht ontzettend leuk zijn. Leer bijvoorbeeld borduren en maak bijvoorbeeld cutie bloemetjes in de swoosh van je oude nike trui. Dan heb je meteen een nieuwe garderobe én een leuke nieuwe hobby. 

9. Kaarten maken en versturen

Je kunt natuurlijk ook zelf kaartjes maken en deze naar familie en vrienden versturen. Niks is leuker dan een handgemaakt kaartje. Dus knutsel er eentje in elkaar en versturen maar. They will love it en jij bent weer even lekker bezig. 

10. Niksen

Je hoeft natuurlijk niet altijd bezig te zijn. Niksen mag ook! Zolang je er maar van geniet. 

Beeld: iStock