Food

Yum! Zo maak je appeltaart-nachos

Ben jij ook gek op lekker eten en kunnen jouw besties je wakker maken voor zowel appeltaart als nachos? Dan hebben wij iets leuk voor je. We hebben namelijk een nieuwe recept voor jullie, het appeltaart-nachos recept. Lees snel verder en kom er achter hoe je deze lekkere zoete snack maakt. 

Benodigdheden voor zes personen:
- 6 kleine tortilla’s
- 100 gram boter (gesmolten)
- 200 gram suiker
- 2 eetlepel kaneel
- 2 appels
- 3 eetlepels citroensap

Topping:
- gehakte nootjes
- karamelsaus
- slagroom

Ben jij benieuwd hoe je een appeltaart-tosti maakt? Klik dan hier.

Werkwijze: 
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg wat bakpapier op de bakplaat. Vervolgens snijd je de tortilla wraps in kleine driehoekjes, doe deze driehoekjes dan in een bak met 75 gram gesmolten boter, 1 eetlepel kaneel en de suiker. Mix dan alles goed door elkaar tot dat de tortilla stukjes allemaal zijn bedekt met de boter en suiker. 

Vervolgens leg je de driehoekjes op de bakplaat en bak je deze tot een goudbruine kleur in de oven (ongeveer zes minuten). Na drie minuten draai je ze allemaal even om, zodat de andere kant ook een mooie kleur krijgt. Let wel op dat alles goed uit elkaar ligt, want je wilt niet dat ze aan elkaar gaan vast plakken. 

Dan ben je aangekomen bij het appeltaart gedeelte..;) Je haalt de schil van de appels en snijd deze in kleine stukjes (zonder het klokhuis natuurlijk). Doe een klein beetje citroensap over de stukjes appel en voeg één eetlepel kaneel en 50 gram suiker toe. Zet dan een pan op en vuur en doe daar de rest van het boter in. Als de pan warm is kan je de appelstukjes toevoegen, zodat deze wat zachter worden. 

Pak dan een handje tortilla's en leg deze op een groot bord. Verspreid dan een beetje appel over het bord. Dan heb je de eerste laag, maar we willen er natuurlijk minimaal twee..;) Leg daarom nog wat tortilla's op het bord en dan weer wat appelblokjes. Je kan hier net zo lang mee doorgaan tot dat de tortilla’s en de stukjes appel op zijn. Als laatste doe je er nog een beetje nootjes, karamelsaus en slagroom op, maar alleen als je dit lekker vindt natuurlijk!

Klik hier voor 3 andere heerlijke nacho recepten.

Bron: Tipbuzz | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved