Lifestyle

Studeer tips: zo haal je voortaan alleen nog maar tienen

Studeer tips nodig? We all know dat studeren soms lastig kan zijn, maar met deze tips heb je straks alles op een rijtje. Dat klinkt amazing toch? Dus, zeg maar alvast hello tegen al die tienen. 

Studeer tips: zo haal je voortaan alleen nog maar tienen

Girlscene heeft dus een aantal studeer tips voor je op een rijtje gezet. Deze tips gaan ervoor zorgen dat je minder chaos in je hoofd hebt, je beter kunt concentreren en informatie sneller opslaat. Wow! Dat dat noemen wij pas écht chille studeer tips. Hieronder komen ze. 

Studeer tips: zo haal je voortaan alleen nog maar tienen
1. Een van de belangrijkste studeer tips is: gebruik een agenda. Schrijf hier alles in op. Wanneer je colleges hebt bijvoorbeeld, maar ook leuke de afspraakjes met vrienden, sport en natuurlijk al je deadlines. Als je alles voor jezelf opschrijft, dan krijg je vanzelf meer rust in je hoofd. Bye chaos. Daarnaast geeft deze tip je overzicht. Doordat je goed kunt zien, wat en wanneer je iets moet doen, begin je uit jezelf sneller met leren. Wow! Dat betekent… Ja, goede cijfers natuurlijk. #winning

2. Ga je huiswerk maken of leren voor een toets? Zoek dan een plek uit waar jij je het best kunt concentreren. Probeer allerlei verschillende plekken uit. Ga eens in de bieb zitten met geroezemoes op de achtergrond bijvoorbeeld. Is dat niks voor jou? Probeer dan eens je opgeruimde kamer. Of de keukentafel. Door alles uit te proberen weet jij straks waar jij het beste kunt werken. 

3. Deze studeer tip is ook mega chill, want is het jou al eens opgevallen dat je informatie slecht opslaat als je te lang achter elkaar doorgaat? Afwisseling is key als het aankomt op onthouden. Dus, wissel je activiteiten af! Moet je nou echt stampen voor een tentamen, dan snappen wij het dat je wat langer doorgaat, maar neem tussendoor dan genoeg korte pauzes. Ga dan in die pauzes ook echt even iets anders doen. Hiermee zorg je ervoor dat je geconcentreerd blijft en daardoor blijft je leerstof beter hangen. Hello straight A. 

4. Probeer tijdens de lessen aantekeningen te maken. Je hoeft niet alles op te schrijven wat de docent vertelt, maar maak eens een mindmap of teken sketch notes in je schrift. Op deze manier ben je actief bezig met de lesstof en daardoor vergeet je de informatie minder snel.

5. Een studie tip die je vast vaker hebt gehoord, maar echt mega belangrijk is: overhoor jezelf. Want hiermee toets je simpelweg of je de lesstof al goed genoeg kent. Hoe je dit het beste kunt doen? Nou, bekijk bijvoorbeeld eens oude tentamens en oefentoetsen. Is dat niet voldoende? Vraag dan om hulp van je huisgenootjes of een klasgenoot die ook aan het leren is. Kunnen jullie elkaar meteen even overhoren. 

Nu veel van je colleges online zijn, is het belangrijk om een thuisroutine te vinden. Wist je dat je bijvoorbeeld meer concentratie hebt als je wat eerder opstaat? We know, everybody loves sleep. Toch is het zo dat als je het lichaam en je hoofd iets meer tijd geeft om rustig op te starten, dat je daar de rest van de dag iets aan hebt. Start jouw college om halfnegen? Zet dan niet je wekker om kwart over acht. Wil je écht productief zijn? Zet dan je wekker een uur van tevoren. 

Beeld: IStock