Lifestyle

Laat de colleges maar komen! Met deze tips start je iedere ochtend productief

We work from home en school doen we natuurlijk ook zo veel mogelijk vanuit huis. Hoe vind je een goed ritme thuis? Hoe zorg je ervoor dat je de dag meteen productief start? Als je hiermee struggled dan hebben wij fijne tips voor je. Lees je mee? 

Tips om in de ochtend productief te zijn

Zet je wekker een uurtje vroeger 

Deze tip klinkt misschien een beetje gek, want everybody loves sleep. Toch is het zo dat als je het lichaam en je hoofd iets meer tijd geeft, om rustig op te starten, dat je daar de rest van de dag iets aan hebt. Start jouw college om halfnegen? Zet dan niet je wekker om kwart over acht. Why? Nou, wedden dat je niks van die les onthoudt. Wil je productief zijn? Zet dan je wekker een uur van tevoren. 

Drink water 

Trakteer je body op een groot glas water als je net wakker bent. Hier start je de dag goed mee, want je lichaam heeft ’s nachts niks gehad. Lekker vroeg beginnen met hydrateren is goed voor je concentratie. Als je dan toch bij die kraan staat, poets meteen even je tanden. Dit is namelijk ook een handeling waar je niet over na hoeft te denken. Door tandpasta met een mint smaakje ben je meteen wakker. 

productief zijn

Lees je favourite boek 

Het is mega verleidelijk om meteen op je telefoon te gaan. Doe dit niet. Je start de dag veel relaxter als je social media even laat voor wat het is. Neem de tijd voor je zelf om een paar bladzijdes uit een boek te lezen. Zelfhulpboeken zijn super chill, want hier leer je iets van. Een gewoon leuk boek, dat mag natuurlijk ook altijd. Zolang die telefoon maar even op dat nachtkastje blijft. It's you time.

Tijd voor een workout  

Get that body moving. Als je vanuit huis werkt is het belangrijk dat je blijft bewegen. Beweging zorgt ook voor een betere concentratie. Wil je top kunnen focussen op je lessen, doe dan een korte workout voordat je klas begint. Dit is goed voor je mind én body. 

Douche

Als je die verfissende douche neemt, zet de douche dan niet te heet. Ga voor een zo koud mogelijke douche. Why? Zo komt je bloedsomloop op gang. En wedden dat je na een koude douche meteen helemaal wakker bent ;). 

Na een lange work from home day, is het belangrijk dat je lief voor jezelf bent. Self care is super belangrijk in deze zware periode. Want er is maar een jij. Daar moet je lief voor zijn én goed voor zorgen. Lichamelijk, maar ook mentaal. Met deze tips heb jij de perfecte self care avond. Het perfecte momentje om jezelf even helemaal op te laden, om de volgende dag weer te kunnen knallen.  

Bron: Degroenemeisjes | Beeld: IStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved