Lifestyle

De fijnste plekken om te studeren in Amsterdam

We kennen het allemaal wel: de tentamenweek komt eraan en je moet eigenlijk studeren. Thuis kan je je totaal niet concentreren en op school eigenlijk ook niet. Dus dan moet je buiten huis op zoek gaan naar een leuke studieplek. Er zijn ook zeker ‘studeer hotspots’ waar jij automatisch gewoon je boek of laptop open wilt slaan. Bovendien kunnen andere plekken zorgen voor een creatieve mind! Lees snel verder, zodat jij op de hoogte bent van deze leuke studieplekken in Amsterdam.

Plekken om te studeren in Amsterdam:

1. The Student Hotel

Je hebt twee Student Hotels in Amsterdam: Amsterdam City en Amsterdam West. In dit hotel zitten studieruimtes waar je kan zitten om te leren. De ruimtes zijn erg rustig. Voor degene die internet nodig hebben; ze hebben een goede WiFi-verbinding. Zelfs tijdens tentamenweken is de studieruimte daar 24 uur per dag open. Reden genoeg om hier te gaan studeren.

View post on Instagram
 

2. Volkshotel

Volkshotel is een voormalig hoofdkantoor van de Volkskrant. Dit kantoor is omgebouwd tot een hotel met café. Je kan hier urenlang studeren. Wil je rustig kunnen leren? Je hebt hier aparte hokjes, waar je je volledig kan afsluiten of juist werken met een groep. Let op: deze kosten helaas wel wat, maar in de gemeenschappelijke ruimte zitten kan natuurlijk ook.

View post on Instagram
 

3. Zoku

Nog een hotel. Ze hebben in Zoku een sociale ruimte: WorkZoku. Vind je het jammer dat er nooit een huiselijke sfeer als je buiten huis gaat studeren? Daar heb je hier totaal geen last van. Zoku heeft zelfs een woonkamer, waardoor jij je helemaal thuis voelt. Good to know: je hebt hier ook een bar en keuken die lekkere maaltijden aanbieden.

View post on Instagram
 

4. Anne&Max

Anne&Max, ook wel: Jouw huiskamer in de stad. In deze zogenaamde ‘huiskamer’, kan je terecht voor lekkere sandwiches en gebakjes. Daarnaast bieden ze verse- en gezonde producten aan. Ze noemen het zelf ‘een plek waar je elk moment van de dag thuis bent’. Anne&Max heeft drie plekken in Amsterdam: Amsterdam Oud-West, Amsterdam Zeeburg en Amsterdam-Zuid.

View post on Instagram
 

5. CT coffee & coconuts

Vroeger was dit een bioscoop, nu is het een café. Het heeft daarom ook drie verdiepingen waar je kan studeren. In de middagen is het wel druk, dus wij adviseren je wel om vroeg een plekje te benutten. De sfeer die hier hangt is een vakantie vibe. De ‘koffie en kokosmelk’ moet je hier ook zeker niet overslaan, ze schijnen namelijk heerlijke koffie te hebben en de kokosmelk serveren ze in een kokosnoot. 

Heb je een tekort aan motivatie? Lees dit artikel om gemotiveerd je studeersessie aan te gaan. 

View post on Instagram
 

6. Openbare Bibliotheek Amsterdam

Veel studenten noemen het ‘de OBA’. Misschien wel een saai locatie, maar dit is wel écht een plek om in stilte te kunnen leren of om iets te kunnen maken voor school. Als je je volledig wilt focussen op je schoolwerk of iets in je hoofd moet stampen, is dit dus de beste plek. Het zit vlakbij het Centraal Station en is daarom goed bereikbaar. Wil je gebruikmaken van de WiFi? Daar heb je helaas wel een leenpas voor nodig. 

View post on Instagram
 

7. Kanarie Club

In Kanarie Club kun je overdag terecht voor echte studeersessies op je laptop. Voor de laptops zijn speciaal de lange tafels neergezet. Het restaurant is heel ruim en ontzettend leuk ingericht. Je kan hier lekker eten, van lekkere maaltijden tot aan kleine bites. Wil je een frisse duik na al het leren? Boven is een zwembad met bar. Need to know: op donderdag, vrijdag en zaterdag schenkt de Kanarieclub kleurrijke cocktails en er is een dj! Zo wordt studeren toch nog leuk. 🙂

 

View post on Instagram
 

Weet je zeker dat het niet gaat lukken? Slapend leren kan ook is uit dit onderzoek gebleken ;-).

Beeld: iStock