Fashion

Waarom een legging in de garderobe van ieder meisje thuis hoort

Veel mensen hebben er commentaar op, terwijl anderen het liefst niets anders meer dragen: legging. Je houdt ervan of je houdt er niet van. Toch zou ieder meisje een legging in haar kast moeten hebben liggen. Het is namelijk een ideaal kledingstuk. Dit is waarom een legging in de garderobe van ieder meisje thuishoort.

☆ Het zit ongelofelijk comfy
We dragen het liefst kledingstukken die fijn zitten, en wat zit er nou fijner dan een legging? Inderdaad, niks. Een legging is lekker comfy. Je zit er niet aan te trekken, en hoeft niet te struggelen met het aan- en uittrekken. Heer-lijk.

☆ Ideaal tijdens menstruatie
Tijdens je menstruatie wil je zo min mogelijk last hebben van andere dingen. Buikkrampen zijn al ontzettend vervelend, dus stel je voor dat je je ook nog eens moet ergeren aan een spijkerbroek die té strak zit. Een legging is daarom het ideale kledingstuk voor tijdens je menstruatie. De stof rekt lekker mee, zodat er niet extra veel druk op je buik komt. Daarnaast komt de warmte van een eventuele kruik of kersenpitzak er ook goed doorheen, omdat de stof van de legging lekker dun is.

☆ Voor binnen- en buitenshuis
Er is niets irritanter dan de hele dag met je pyjama op de bank liggen, en dan ineens naar de supermarkt moeten, of de hond uit moeten laten. Bah, moet je je helemaal omkleden. Met een legging is dit geen probleem: heerlijk om in te chillen en helemaal prima om ermee in het openbaar gezien te worden. Score!
☆ Je hoeft geen knoop open te doen na de maaltijd
Als jij je weer eens vervreten hebt hoef je je knoop niet open te doen, omdat de stof van je legging gewoon lekker meerekt. Ideaal, toch? Hoef je je niet meer te schamen, of stiekem je knoop open te doen terwijl je midden in een restaurant zit.

☆ Omdat je moet dragen wat je zelf wilt
Als jij een legging lekker vindt zitten, of gewoon heel erg mooi vindt, dan moet je ‘m gewoon lekker dragen. Het is belangrijk dat je kleding draagt waar jij je goed in voelt, en daarbij komt kijken dat een legging ook gewoon hartstikke leuk te combineren valt met een oversized shirt bijvoorbeeld.

Shop hier je favoriete legging:

 

Beeld: iStock

Must reads 👀