Food

18 herkenbare momenten als je een échte sushi lover bent

Ben jij een échte sushi lover en kunnen jouw vriendinnen je hier midden in de nacht voor wakker maken? Of het nu een California roll of een Ebi Tempura roll is, het maakt niet uit jij bent fan. Als dit het geval is dan zijn de onderstaande momente vast heel herkenbaar voor je. 

♥ Wanneer je voor het eerst sushi at en je kon nog niet met stokjes eten... Awkward! Klik hier om te weten wat de officieele manier is om sushi te eten. 

♥ Sushi is uiteraard heel Instagramable, dus uiteraard moet je eerst een foto maken voordat je gaat aanvallen. Even al je vrienden jaloers maken...

♥ Je begint met een schoon bakje sojasaus, maar zodra je het eerste sushi stukje erin doopt is het niet meer schoon. Wanneer je klaar bent met eten is het helemaal een chaos in je bakje... Ahjoh zolang het maar lekker is toch?

♥ Het moment dat je een nieuwe sushi op de kaart ziet staan, maar niet zeker weet of je hem lust. Voor de zekerheid bestel je hem toch maar niet, dat zou immers super zonde zijn van je eetlust. Die gebruik je liever voor de stukjes die je sowiesó goddelijk vindt. 

♥ Je bent een groot sushi fan, dus zo lang jij sushi eet maakt het niet uit hoe. Dat kan dus met (kinder-) stokjes, bestek of met je handen zijn. Maar sushi hoor je toch wel echt met sushistokjes te eten. Kijk daarom hier een video hoe je dat doet!

♥ Als je bij een All you can Eat sushi restaurant gaat eten is het vaak een wedstrijdje wie er tot de laatste ronde komt. Vervolgens de hele avond spijt hebben, omdat je zoveel pijn in je buik hebt.

♥ Je gaat met je vriendengroep sushi eten en hebt je zo verheugd op die ene sushirol, maar dan wordt die aan de andere kant van de tafel neergezet en is hij op voordat je het weet. Shit...

♥ Door de sojasaus heb je in de nacht of de volgende dag heel veel dorst.

♥ Het moment dat je denkt dat je genoeg hebt gegeten en de volgende dag denkt: 'Shit, had ik maar gewoon doorgegeten'.

♥ Wanneer je je laatste paar stukjes sushi niet op krijgt en ze in een servet stopt. Dan kan je de volgende dag nog lekker nagenieten ;)

♥ Het moment dat je net een sushi stukje vast heb met stokjes. Whoopwhoop, maar dan breekt het sushi stukje doormidden...

♥ Je wacht al even op je sushi en ziet de ober naar jullie tafel lopen, maar dan blijkt het niet jullie sushi te zijn. Ja, hállo.

♥ Het moment dat je sushi pakt met je stokjes en hij valt in je bakje met sojasaus. Zucht.

♥ Het moment dat je met ze tweeën sushi gaat eten, maar de sojasaus na de eerste ronde al op is. Oeps!

♥ De eerste keer dat je wasabi probeert en lekker veel in je sojasaus doet, maar dan sta je opeens in de fik. Water, iemand?!

♥ De simpele maki's bestel je voor de kleine trek. 

♥ Sushi zonder sojasaus is een echte no go!

♥ Elke sushi lover heeft een favoriete sushi rol. Vaak sluit je af met die om de lekkere smaak te behouden. Wil jij weten welke sushi roll het beste bij jou past? Doe dan hier de quiz!

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved