Lifestyle

Dit zijn de meest vervelende soorten klanten in de supermarkt

Boodschappen doen hoort bij het dagelijks leven en dit doet dan ook bijna iedereen. En omdat je er geregeld komt, zul je ook een aantal dingen herkennen. Op een gegeven moment ga je bekende gezichten zien, maar je weet ook wat voor soort klanten er rondlopen. Zo heb je bijvoorbeeld de kortingsklant, of van die klanten die vreselijk langzaam zijn aan de kassa. Dit zijn de meest vervelende soorten klanten in de supermarkt. En, herken jij ze?

De kortingsklant
Deze klant springt een gat in de lucht op het moment dat ze ziet dat haar bonus verrekend is. Maar wanneer ze minder bonus krijgt dan verwacht, dan is deze klant minder gezellig. Bereid je voor op een oneindige discussie, om de klant daarna door te moeten sturen naar de servicebalie. Sorry mevrouw, die 20 cent aan bonus op de appels was écht een actie van vorige week…

De bellende klant
Er is bijna niets asocialer dan een privégesprek voeren aan de te telefoon, terwijl de caissière bezig is met het scannen van jouw producten. Zonder schaamte bespreekt de klant de laatste roddels aan haar vriendin, aan de andere kant van de lijn. Heel fijn dat jullie elkaar zoveel te vertellen hebben, maar dat kan natuurlijk ook wanneer je weer buiten staat.
De langzame klant
Dat klanten niet zo snel inpakken omdat ze op leeftijd zijn, of lichamelijk niet in staat zijn is prima, maar er zijn ook klanten die met opzet langzaam in lijken te pakken. Twee woorden, negen letters: duurt lang. Ondertussen wordt de rij steeds langer en moet er een extra kassa worden geopend. 

De klant die ‘toch nog een product moet pakken’
Terwijl de klant zijn spullen op de band legt beseft hij dat hij nog een product vergeten is. Een pak melk, dat moet hij nog hebben. ‘Ik kan dit product nog wel even pakken he?’, en al voordat de caissière kan antwoorden loopt de klant richting de koeling. Dat wordt wachten.

De klant die contant wil betalen bij een pinkassa
Boven de kassa en op de kassaband staat duidelijk aangegeven dat de klant bij een pinkassa staat, maar toch is dit niet duidelijk genoeg. Wanneer alle producten gescand zijn, trekt de klant een handvol muntgeld tevoorschijn. ‘Oh, kun je alleen pinnen hier? Dat had ik niet gezien’. 

Beeld: iStock