Lifestyle

Deze situaties herken jij sowieso wanneer je in de supermarkt staat

Hoewel het waarschijnlijk niet je favo bezigheid is, moet ook jij er telkens weer aan geloven: boodschappen doen. Je komt iedere week minimaal één keer in de winkel om weer een voorraad in te slaan voor de komende dagen. Als jij weleens boodschappen doet, dan zijn er een aantal situaties die ook jij sowieso weleens hebt meegemaakt. Let’s go!

Je kiest altijd de verkeerde rij
Op de een of andere manier weet jij het altijd voor elkaar te krijgen om voor de verkeerde rij te kiezen. Of nog erger: je wisselt last minute van rij en daardoor duurt het juist nóg langer voordat je aan de beurt bent. Er staat altijd wel iemand voor je die nog ‘even snel een product moet pakken’ of loopt te zeuren omdat de bonus niet goed verrekend is. Pff, heb jij weer.

Je kunt niet door het gangpad
Systematisch werk jij je lijstje af en loop je van product naar product. Helaas zijn er hier en daar wat obstakels, want het lijkt wel alsof iedereen probeert om je tegen te houden. Zo gaan mensen bijvoorbeeld altijd precies naast elkaar staan, waardoor je er met geen mogelijkheid meer langs kunt. Heel fijn.

Je laat je verleiden door alle ‘koopjes’ die bij de kassa liggen
Als je in de rij staat te wachten tot het jouw beurt is om geholpen te worden, kun je het vaak niet laten om toch een chocoladereep of pakje kauwgum mee te grijpen. Die ene euro extra, die kan er nog wel bij. Maar goed, als je dit altijd doet wordt het natuurlijk wel wat duurder dan alleen die ene euro ;-).
Je vergeet bijna altijd een tasje mee te nemen
Pas op het moment dat je aan de kassa staat realiseer je je dat je vergeten bent om een tasje mee te nemen. En dat terwijl je er al zo veel hebt. Oeps… dan maar weer een nieuw exemplaar aanschaffen. Dat is niet alleen slecht voor het milieu maar ook nog eens slecht voor je portemonnee

Je pakt altijd de achterste producten uit de koeling
Ooit heb je geleerd dat de meest verse producten achter in de schappen liggen. Dus wanneer je boodschappen doet pak je altijd het product dat zo ver mogelijk naar achteren ligt. Zelfs bij de houdbare producten, terwijl het eigenlijk niet zoveel uitmaakt of je product tot november of december 2025 houdbaar is.

Je vergeet altijd je flessenbon in te leveren
Altijd als je naar de winkel gaat neem je netjes je lege flessen mee. Je levert ze in, legt alle boodschappen in je mandje en rekent af bij de kassa. Zodra je thuiskomt kom je die emballagebon weer tegen. En terwijl je je bedenkt dat je deze de volgende keer wél in gaat leveren, blijf je het bonnetje keer op keer vergeten. Zucht.

Je gaat voor iets naar de winkel en koopt vervolgens alles behalve dat ene product
De boter is op, dus het is tijd voor een bezoekje aan de supermarkt. In de winkel pak je melk, sla en wat chips en loop je naar de kassa. Bij thuiskomst kijk je in de koelkast en zie je dat de boter op is. Oh shit, dat was waarom je naar de winkel ging! Handig…

In dit artikel lees je wat de smerigste dingen in de supermarkt zijn, die jij absoluut niet wil aanraken.

Beeld: iStock