News

De vieste dingen in de supermarkt die je niet wil aanraken

Je weet vast wel dat er dingen in het dagelijks leven zijn die eigenlijk heel veel bacteriën bevatten. Zoals je telefoon bijvoorbeeld, maar ook een vaatdoek en zelfs een peper en zoutstel. Het heeft niet veel zin om hier iedere seconde bij stil te staan omdat je er niet direct ziek van wordt, maar wist je al wat de vieste dingen in de supermarkt zijn? Hier ga je wel twee keer over nadenken...

Je kan je leven niet meer leven als je geen geld meer durft aan te raken, maar toch is het voor sommige mensen fijn om te weten wat eigenlijk heel vieze dingen zijn. De wereld zit vol bacteriën en dus ook in de supermarkt. Wat zijn de vieste dingen daar?

1. Fruit en groente
Geef toe, ook jij zoekt altijd de beste avocado/appel/banaan uit. Maar niet alleen jij doet dat (waarschijnlijk), ook de andere mensen die hun boodschappen doen. Dat betekent dat fruit - maar ook groente - door ontzettend veel mensen vastgepakt wordt. Maar door bijvoorbeeld te duwen in een avocado om te zien of het rijp is veroorzaak je wel een soort kneuzing en zo krijgen ziekteverwekkers vrij spel.

2. Rauw vlees verpakking
Uit onderzoek blijkt dat 40% van de verpakte kip ook bacteriën op de verpakking heeft. Dit is onderzocht in Groot-Britannië, dus het is niet duidelijk of dit ook in Nederland geldt.

supermarkt

3. Pinapparaat
Dit is vast geen verrassing: pinapparaten zijn een bron van bacteriën. Het schijnt zelfs viezer te zijn dan een openbaar toilet! Iew.

4. Boodschappenband
Nog iets wat veel bacteriën aantrekt is de boodschappenband. Er leven en groeien onder andere gist en schimmels op de band, wat niet per se een prettige gedachte is. Gelukkig is het meeste eten verpakt. ;-)

5. Kassa
Tot slot de kassa. Dagelijks komt de kassa in aanraking met zoveel dingen. Mensen, handen, geld, tassen... Niet zo gek dat de kassa dus in dit lijstje voorkomt!

Bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved