Lifestyle

Herkenbare situaties als je bij opa en oma op bezoek gaat

De personen aan wie jij toch echt wel het liefste een bezoekje brengt zijn natuurlijk opa en oma. Waar je vroeger geregeld bij opa en oma was omdat zij op je mochten passen, ga je nu vaak uit jezelf op bezoek. Er is namelijk niets gezelliger dan een middagje bankhangen met die twee. Maar let eens op het volgende: deze situaties maak jij sowieso mee als je bij je grootouders op bezoek gaat. De lieverds!

Je moet iets uitleggen over de technologie
Het zijn ware schatten, maar ze begrijpen absoluut niks over de technologie van nu. Als jij op bezoek komt grijpen ze dit moment met beide handen aan om wat vragen te stellen over de technologie. Want, hoe kan het dat de afstandsbediening zo raar doet? En, hoe kan oma nou die foto’s liken op Facebook? Hilarisch, en tegelijkertijd toch ook wel schattig.

Er wordt gekookt wat jij wilt eten
Als jij op bezoek komt ben jij degene die bepaalt wat er op tafel staat. Zo weet oma bijvoorbeeld dat jij dol bent op de vissticks die zij altijd maakt, dus je hoeft het maar te vragen of ze staat ze alweer te bakken in de keuken. Opeens voel je je weer een klein prinsesje.
Oma vraagt om de 10 minuten of je echt niets meer te eten hoeft
Eén ding is zeker: je hoeft absoluut niet bang te zijn dat je met een lege maag naar huis gaat. Om de 10 minuten vraagt oma namelijk of je ‘echt niets meer te eten hoeft’ en of je ‘echt wel genoeg hebt gehad’. Want stel je eens voor dat je naar huis gaat zonder dat je flink in die snoeplade hebt gegraaid… Dat gaat niet gebeuren.

Minimaal één opmerking over ‘de jeugd van tegenwoordig’
Hoewel opa en oma met de tijd mee proberen te gaan zijn er toch een aantal dingen waar zij niks van kunnen begrijpen. Die telefoonverslaving bijvoorbeeld. Je krijgt dan ook regelmatig een opmerking over ‘die jeugd van tegenwoordig’. Ja ja, niet alle jongeren zijn hetzelfde.

Opa drukt je geld in je hand als je weggaat
Wanneer jij net van plan bent om op je fiets te stappen komt opa nog even naar je toegelopen. Terwijl hij afscheid van je neemt drukt hij je snel een briefje van 5 euro in je hand. ‘Ssst, niet tegen je ouders vertellen’. 

Beeld: iStock

Must reads 👀