Lifestyle

Dit zijn cadeautjes waar jij je opa sowieso blij mee maakt

Toen je klein was, was je het liefst alle dagen bij opa en oma. Samen spelletjes doen, veel knuffelen en natuurlijk ging je ook nooit met een lege maag naar huis. Heerlijk vond je het! Inmiddels is je oma alweer jarig geweest en heb je haar al voorzien van een leuk cadeautje. Maar goed, nu is opa weer aan de beurt. Het is soms best lastig om leuke, originele cadeaus te bedenken. Om jou te helpen hebben wij een aantal cadeaus op een rijtje gezet waar jouw opa vast blij mee gaat zijn.

1. Foto’s
Herinneringen met je opa zijn niet alleen voor jou heel dierbaar, maar voor hem waarschijnlijk ook. Het is daarom ook ontzettend leuk om hem een heel persoonlijk cadeau te geven dat alles te maken heeft met deze herinneringen. Zoek de mooiste foto’s van jou en je opa en oma op en plak deze in een fotoboek. Schrijf er ook nog wat lieve teksten en herinneringen bij en jouw fotoboek is sowieso het leukste cadeau die opa deze verjaardag zal krijgen.

2. Petje
Op een of andere manier lijkt het wel alsof iedere opa gek is op petjes. Draagt jouw opa vaak een pet? Dan weet je dat je goed zit met een nieuwe pet als cadeau. Draagt jouw opa nooit een pet? Dan is het misschien tijd voor verandering en komt dit cadeau als een leuke verrassing! Een muts of hoed kan natuurlijk ook. Jij weet waarschijnlijk goed hoe je opa is, dus dit kun jij het beste voor hem invullen.

3. Lekkere trui
Over het algemeen hebben mensen het vaker kouder naarmate ze ouder worden. Zeker in de winter is het belangrijk dat je opa zich goed inpakt, zodat hij geen kou lijdt. Zoek voor hem de meest hippe trui – natuurlijk wel geschikt voor een man op leeftijd – die je kunt vinden en geef deze cadeau. Als zijn kleindochter de trui voor hem heeft uitgezocht, dan moet ‘ie het wel leuk vinden!
4. Alles waar ‘opa’ op staat
Jouw opa is hartstikke trots om jouw opa te zijn en spreekt altijd vol lof over je. Opa’s zijn daarom blij met alles waar ‘opa’ op staat. Het is voor een opa heel leuk om een cadeau te krijgen die speciaal geschikt is voor hem. Denk hierbij aan een mok, bierglas, fotolijstje en ga zo maar door. 

5. Eén van zijn lievelingsdranken
Door alle jaren heen weet jouw opa goed welke dranken hij wel en juist helemaal niet lekker vindt. Zoek uit wat zijn lievelingsdrank is en koop hier een grote fles van of stel bijvoorbeeld een pakket samen. Je kunt altijd even bij familie navragen welke drank zijn favoriet is. Dit cadeau kan niet misgaan.

6. Een gezamenlijk uitje
Waarschijnlijk breng jij tegenwoordig minder tijd door met je opa dan vroeger. Jij wordt namelijk ook ouder en je leven wordt steeds drukker. Daarom is het zowel voor jou als voor je opa leuk om iets samen te doen. Koop bijvoorbeeld twee tickets voor een mooi theater, ga samen naar de film, naar een kerstmarkt of ga een andere leuke activiteit doen en maak er een hele gezellig dag van. Net zoals vroeger, maar dan komt het uitje een keert uit jouw portemonnee ;-).

Beeld: iStock

Must reads 👀