Lifestyle

Als twintiger kun je aan deze dingen het beste je geld uitgeven

Wellicht werk je al of incasseer je maandelijks geld van ome duo, als twintiger hebben wij aardig wat centen te besteden. Hoewel we vroeger nog ons spaarvarken kapotsloegen om er speelgoed van te komen, geven we ons geld nu liever aan andere dingen uit. Want hey, zolang je de vaste kosten kunt betalen mag je van de rest best iets leuks doen, toch? Aan de volgende dingen mag je namelijk best eens iets meer uitgeven.

1. Reizen
Als twintiger zit je vaak nog niet vast aan bepaalde dingen zoals een vast contract, een hypotheek of een baby. Lucky you! Want dit is daarom hét moment om erop uit te gaan. Wacht daarom niet met reizen en neem het er van, voordat je later spijt krijgt...

2. Schulden afbetalen
Of het nou gaat om een studieschuld of om dat kleine bedrag dat je hebt geleend van je ouders voor het kopen van een laptop. Als je het het geld hebt, betaal het terug. Hoe fijn is het om schuldvrij te zijn? Zijn je ouders ook vast blij mee ;-).

3. Kwaliteit boven kwantiteit
Koop jij regelmatig een nieuw kledingstuk bij H&M of Bershka om het vervolgens één keer aan te trekken waarna het ergens achterin je kast belandt? #guilty. Hoog tijd op te investeren in een paar goede kledingstukken, begin bijvoorbeeld eens bij de basics. Zo heb je veel langer iets aan het kledingstuk en dat is ook nog eens een stukje beter voor de wereld.

4. Een goed doel
Heb je na het betalen van je vaste kosten geld over? Geef dan eens geld aan een goed doel. Doe wel eerst even research en kies een doel waar jij echt achter staat om vervolgens te doneren.

geld uitgeven twintiger

5. Je eigen bedrijf
Is het altijd al een droom van je geweest om een eigen bedrijf te starten? Dan is dit het moment. Nu. Wacht niet langer en go for it. Stop het geld dat je maandelijks overhoudt in je eigen bedrijf of leen bijvoorbeeld geld bij Becam en wie weet waar jij over twee jaar staat.

6. Eten
Vergeet diepvriespizza's, instant noodles en spaghetti met ketchup, die (studenten)tijd heb je nu wel gehad. Je mag nu best eens een vers stuk zalm voor jezelf kopen of een heerlijke risotto maken als de portemonnee het toe laat. Geniet ervan.

7. Studie
Twijfel je om nog een master te doen? Of om een half jaar in het buitenland te studeren? Ook nu geldt: ga ervoor. Rond je twintigste is het moment om deze kans te grijpen. Want zeg nou zelf, je kunt beter spijt hebben van iets wat je wél hebt gedaan, dan iets wat je niét hebt gedaan.

8. Ervaringen
Vergeet die veel te dure designertas die al jaren bovenaan je wishlist staat. Met dat geldt kun je namelijk een hele boel andere toffe dingen doen die niet materialistisch zijn, maar juist zorgen voor een fijne herinnering voor altijd.

9. Jezelf
Geld uitgeven aan jezelf? Yes. We hebben je zojuist verteld dat je af en toe best eens lekker mag spenden, maar het is ook zeker niet verkeerd om af en toe eens wat geld opzij te zetten. Gewoon, voor het sporadische moment dat je een beetje geld overhoudt aan het einde van de maand in plaats van een beetje maand overhoudt aan het einde van je geld. Thank us later ;-).

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved