Lifestyle

9 manieren om jouw mooiste herinneringen te bewaren

Weet je nog, de grote vakantie van afgelopen zomer. Toen je de vakantie van je leven had, zwoele zomer avondjes op het strand beleefde, met vriendinnen voor het eerst naar een festival ging en je je eerste zoen had… Zoveel mooie herinneringen die voor altijd bij je blijven. Deze herinneringen verdienen een speciaal plekje en wat nou als je al deze speciale herinneringen kan bewaren? Girlscene zet 9 manieren op een rijtje waarop dit kan, zo vergeet je ze nooit meer.

De huidige generatie is meer dan ooit met haar smartphone aan het experimenteren. Herinneringen vastleggen is wat we het liefste doen, maar om ze nu elke keer terug te kijken op een rechthoekig schermpje met blauw licht is niet de meest leuke of originele manier. Daarom heeft Girlscene een aantal ideeën verzameld waardoor je jouw herinneringen op een mooiere manier verzamelt dan op je smartphone. 

1. Memory Jar
Schrijf al je geluksmomentjes op kleine briefjes, vouw ze dubbel en gooi ze in een Mason Jar. Het leukste is om alle geluksmomentjes van een heel jaar te verzamelen en op oudjaarsavond de pot te openen met iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan jouw jaar. Zo word je voordat je het nieuwe jaar in gaat herinnerd aan al het moois van het afgelopen jaar. Tip: Versier de memory jar naar eigen smaak, super leuk accessoire voor op je kamer.

View post on Instagram
 

2. Polaroid slinger
Heb je een Polaroidcamera? Dan is het onwijs leuk om al je herinneringen vast te leggen. De foto’s worden meteen uitgeprint en zijn klaar voor gebruik. In jouw kamer is altijd wel plek voor een leuke slinger vol herinneringen. Koop dus een stuk touw of misschien wel fairy lights. Met kleine wasknijpertjes hang je hier jouw foto’s aan van alle leuke momentjes met je familie, vriendinnen, lover en ga zo maar door. 

3. Dagboek/Bullet Journal
In dit super leuke en (als het goed is) gepersonaliseerde boekje stop jij al jouw herinneringen, letterlijk en figuurlijk. De leukste schrijfsels over jouw gebeurtenissen, maar ook bloemetjes van een mega gezellige avond met je beste vriendinnen of misschien wel het bioscoopticket van je eerste date. Zo heb jij een eigen boekje vol herinneringen die je altijd terug kan lezen of in kan kijken als je hier behoefte aan hebt.

4. Zelfgemaakt fotoboek
Die digitale fotoboeken van tegenwoordig zijn natuurlijk lekker makkelijk, strak en handig. Maar het maken van je eigen fotoboek is natuurlijk veel leuker. De buitenkant versier je naar je eigen smaak en de binnenkant plak je op jouw manier de foto’s in. Een schrijfseltje hier en daar en klaar is kees. Mega leuk om dit per gebeurtenis te doen, bijvoorbeeld van al je vakanties.

5. Potjes zand
Een simpel maar ó zo leuk idee. Haal bijvoorbeeld bij de Action kleine potjes of vaasjes en verzamel bij elke vakantiebestemming kleine schelpjes (die je wel mee terug mag nemen) en een klein zakje met zand van het strand. Thuis doe je dit in het potje en plak je er een leuk etiket op met de naam van de vakantiebestemming die hierbij hoort. Zo heb je een leuke decoratie op je kamer en de leukste herinneringen op een rijtje.

6. Een stolp
Haal een mooie stolp in huis en geef deze een mooi plekje. Onder de stolp kun je jouw mooiste souvenirtjes, bloemetjes, kaartjes of beeldjes verzamelen. En het leuke is dat je dit geregeld kan veranderen! Heb je met Valentijn een enorm lief kaartje van je lover gekregen? Dan vervang je wat er hiervoor onder de stolp lag door het kaartje en misschien wel een lieve foto van jullie twee.

View post on Instagram
 

7. Vakantie/herinneringen lijstjes
Bij bijvoorbeeld de Xenos verkopen ze van die lijstjes die een soort van 3D zijn. Ze gaan ook in de diepte waardoor je er iets in kunt doen, naast een foto. Absoluut een top idee voor als je een foto alleen te saai vindt.

8. Brieven schrijven
Hou je van schrijven? Dan is het leuk om al jouw herinneringen meteen op papier te zetten en dit op te rollen als een soort van flessenpost. Tip: Stop de briefjes ook in mooie glazen flesjes, zo blijven de brieven mooi bewaard én het ziet er super leuk uit.

9. Bewaardoos van elk jaar
Dit is voor de echte bewaarders van herinneringen. Móet jij gewoon alles bewaren, dan is een bewaardoos helemaal geschikt voor jou. Foto’s, knuffels, brieven, tekeningen of souvernirs… je kan alles kwijt in zo’n doos. Het is wel meteen iets groots, dus zorg dat het ook mooi interieur past, zo heb je er nóg meer profijt van.

Beeld: Unsplash

 

Lees ook: Voor dé blikvanger in je woonkamer: Photogifts kortingscode