Lifestyle

Dit is waarom je niet bang hoeft te zijn om te daten

We kennen het waarschijnlijk allemaal wel. Als je via een chat aan het praten bent met een match en diegene stelt voor om een keer op date te gaan… ‘OH NEE HELP! WAT MOET IK NU?’ Veel meiden willen dit moment zolang mogelijk uitstellen, maar waarom?

Dating apps

Tegenwoordig heb je talloze dating apps. Happn, Tinder, Bumble, Badoo, Her en nog veel meer. Vroeger was je vaak een uitzondering als jij dan lid was van een van deze apps, maar nu zitten er zoveel mensen op. Het is bijna gek als je er niet op zit (als je geen relatie hebt natuurlijk;).

Proberen kan geen kwaad

Wat houdt ons nu eigenlijk tegen? Wij meiden denken veel te veel na over dingen waar jongens helemaal niet over nadenken. Hoe moet ik hem begroeten? Hebben we wel gespreksstof? Vindt hij mij in real life ook wel knap en andersom, is het geen catfish? Daarbij komt ook nog de vraag: Wat gaan we doen tijdens de date?

Gewoon doen

Als iemand voorstelt om op date te gaan mag je echt wel even slikken. Het is normaal dat we dat spannend vinden, je stelt jezelf toch een soort van kwetsbaar op. Veel meiden praten eerst weken met een jongen voordat ze op date durven te gaan. In die tijd kan het contact natuurlijk ook verwateren en dat schiet natuurlijk niet op. Probeer dit dus te vermijden.

Alle onderwerpen die je bespreekt via een chat kan je ook bespreken tijdens een date. Het is logisch dat je eerst even praat en een beetje weet wat voor persoon het is, is diegene hier voor een serieuze relatie, vrienden of voor een spannende nacht? Als je dit een beetje hebt afgetast kan je met een gerust hart op date.

Het verloop

Als je date goed verloopt is dat natuurlijk top en dan kan er misschien wel iets moois uit bloeien. Dit is niet altijd het geval. Het kan natuurlijk ook zijn dat je denkt; ‘Wat een rare, die hoef ik echt niet meer te zien’. Dit zal je sowieso een keer gebeuren en dat is juist wel goed! Het klinkt misschien een beetje raar, maar ook hier leer je weer van. Tijdens de date zal echt wel duidelijk worden of jullie een klik hebben en misschien nog wel een keer gaan afspreken. In het ergste geval ziet hij jou toch niet helemaal zitten of andersom, maar so what. Je bent goed zoals je bent en tussen een van die duizenden mensen zit honderd 100% een match, dus geef niet op! Van elke date leer je nieuwe dingen.

Lees ook: Deze 7 type jongens zijn het daten niet waard

Beeld: gettyimages