Lifestyle

21 romantische dates voor deze winter

Met z’n tweeën op een sleetje door de sneeuw banjeren lijkt misschien romantisch in een film, maar zie je het jezelf al in het echt doen? Misschien een beetje cheesy. Een romantische date moet vooral leuk, comfortabel, avontuurlijk en natuurlijk heel gezellig zijn! Bij een date in de winter denken veel mensen gelijk aan sneeuw, maar laten we eerlijk zijn: wanneer valt er nu écht een dik pak in Nederland? Ja, sneeuw is zeker romantisch, maar de winter heeft gelukkig nog veel meer voordelen waar we gebruik van kunnen maken. Wij geven je inspiratie om een super originele winterdate te plannen!

♥ Neem een heerlijk bad in een warmwaterbron of een hottub.

via GIPHY

♥ Als het hard genoeg vriest kun je jouw lover meenemen voor een potje romantisch schaatsen. Sta jij net als Bambi onhandig op het ijs? Hij vangt je wel op.

♥ Wandel samen door de stad en bewonder alle mooie verlichting (in het donker dus).

♥ Maak een wandeling door het bos en neem je eigen warme choco mee! Lees hier hoe jij een heerlijke chocolademelk maakt. 

♥ Neem je camera mee (of je smartphone) en ga voor een winterse fotoshoot.

♥ Huur een paar ski’s of een snowboard en ga sportief aan de slag. Misschien kun je een indoor skibaan opzoeken?

via GIPHY

♥ Kies een mooie fietsroute uit en waan je samen in de prachtige natuur.

♥ Maak een kampvuur op het strand of in je eigen tuin, sla een sh*tload aan marshmallows in en rooster ze. En… kruip natuurlijk lekker tegen je date aan als je het koud hebt ;-).

♥ Heb je niet zoveel met de winter? Boek een stedentripje naar een warmer oord. Genoeg plekken in Europa waar je geen winterjas voor nodig hebt.

♥ Test jullie teamworkskills met een escaperoom. Zo weet je meteen of hij tegen zijn verlies kan.

♥ Blijf lekker thuis en haal puzzels en bordspellen uit de kast. Heerlijk met een kopje warme glühwein.

via GIPHY

♥ Hang de toerist uit bij één van de bekendste trekpleisters van je eigen stad.

♥ Bekijk samen de mooiste dieren in de dierentuin of ga naar een aquarium. Weet je meteen zijn lievelingsdier.

♥ Zijn jullie allebei sportief aangelegd? Bezoek een klimmuur en houd een wedstrijdje: wie is als eerste boven?! 

♥ Misschien niet origineel, maar met een gezellig drankje is niets mis! 

♥ Huur een chaletje in de bergen of zet je eigen tentje op. Jullie hebben gegarandeerd het meest romantische weekend ever

via GIPHY

♥ Wat dacht je van Netflix and kroelen? Dat is het ideale winteravondje. Weet je niet wat je moet kijken? Kies allebei een film uit en ga voor een marathon. Voor een echte cheesy romantische date kijk je naar één van deze films.

♥ Ga samen naar de supermarkt en sla je favoriete producten in. Maak een heerlijk diner voor twee en je hebt een geslaagde date. 

♥ Heb je een open haard in de woonkamer? Leg lekker veel kussens en kleden op de grond en geniet van het warme vuurtje, een warme choco en vooral van elkaar ;-). 
haardvuur wijn warm
♥ Nu je toch bezig bent met kussens en kleden, bouw een fort van kussens! Klim er samen in en de rest…

♥ Zo zie je maar, een koude of natte winter betekent heus niet dat je met een leuke date moet wachten tot de lente weer begint. Haal er je voordelen uit en hou elkaar lekker warm. 

Bron: elitedaily.com, Cosmopolitan.com | Beeld: iStock

Must reads 👀