Beauty

Van plan om wimperextensions te laten zetten? Dan moet je deze dingen weten

Jouw droom is het hebben van va-va-voom wimpers, die jouw ogen laten stralen. Maar helaas is niet iedereen gezegend met lange wimpers, en is het ook niet zo makkelijk om ze te krijgen. Inmiddels heb jij allerlei verschillende mascara’s gebruikt, maar niets werkt. Een goede manier om lange wimpers te ‘faken’ is door wimperextensions te laten zetten. Geen gedoe meer met plakwimpers, want jouw wimpers zijn al perfect wanneer je ‘s ochtends wakker wordt. Dit is alles wat jij moet weten over wimperextensions.

Wimperextensions worden tegenwoordig alsmaar populairder en zijn dé oplossing voor mensen met weinig en/of korte wimpers. Het fijne van wimperextensions is dat ze niet schadelijk zijn voor je wimpers, terwijl ze er wel voor zorgen dat jij die wimpers hebt die je altijd al hebt gewild. Toch moet je wel het een en ander weten voordat je wimperextensions laat zetten. En wat je allemaal moet weten? Dat lees je hier.

Doe goed onderzoek
Het is ontzettend belangrijk dat je goed onderzoek doet voordat je wimperextensions laat zetten. Zoek uit bij welke salon jij je wimperextensions het beste kunt laten zetten, maar ook hoe jij wilt dat ze eruit komen te zien. Het is de kunst om een salon te vinden die jouw wimperextensions zó mooi plaatst, dat het niet eens opvalt dat ze nep zijn. Lees dus vooral reviews en vraag rond in je omgeving.

Hoe werkt het?
De wimperextensions worden haartje voor haartje op jouw eigen wimpers geplaatst. Houd er rekening mee dat je een behoorlijke tijd in de behandelstoel zult zitten, want een behandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Met de haartjes worden jouw wimpers als het ware verlengd, wat ervoor zorgt dat je een natuurlijke uitstraling houdt.
wimperextensionsGemiddeld verliest een mens zo’n één tot twee wimpers per dag, dus ook jouw wimpers met wimperextensions zullen uitvallen. Er ontstaan geen opvallende gaten, maar na 2 á 3 weken zul je wel merken dat je wimpers minder vol zijn dan nadat je je wimperextensions had laten zetten. Dan is het dus weer de hoogste tijd om een bezoekje aan de schoonheidssalon te brengen en die wimpers bij te laten vullen. 

Hoe duur is het?
Hoeveel geld je kwijt gaat zijn aan je wimperextensions hangt af van waar je ze laat zetten. Prijzen verschillen namelijk per salon. Ga ervan uit dat je bij een nieuwe set ongeveer €50 kwijt zult zijn, en ongeveer €20 á €30 om je wimperextensions bij te laten vullen. Precieze bedragen kunnen we je niet geven, dus het is vooral belangrijk om goed te onderzoeken bij welke salon je het minste betaalt voor het beste resultaat.

Waar moet je rekening mee houden als je wimperextensions hebt? 
Eigenlijk kun je met wimperextensions alles doen wat je ook met je normale wimpers kunt doen. Wel is het heel erg belangrijk dat je je wimperextensions goed schoonmaakt. Als het goed is kun je bij je specialist een middeltje kopen die perfect is voor het reinigen van jouw wimperextensions. Ook is het belangrijk om je wimpers elke dag even door te borstelen met een klein wimperborsteltje. Kies verder voor producten die geen olie bevatten, want olie kan ervoor zorgen dat de lijm van je wimpers loslaat. Last but not least: wrijf niet te veel in je ogen, want dan kun je zowel je wimperextensions als je eigen wimpers verliezen.

Beeld: iStock

Must reads 👀