Health

Dromerig, overgevoelig en een tikkeltje eigenwijs? Dan ben jij misschien een nieuwetijdskind

Ben je eigenwijs, overgevoelig en wellicht een tikkeltje dromerig? Wie weet ben jij dan een nieuwetijdskind. Een nieuwetijdskind is een term die je misschien nog niet kent, maar het begrip bestaat al jaren en er is desondanks nog weinig over bekend. Het kan zomaar zo zijn dat jij een (volwassen) nieuwetijdskind bent en dat je dit niet eens doorhebt. Leer hier alles over de kenmerken van een nieuwetijdskind.

Wat is een nieuwetijdskind?
Nieuwetijdskinderen zijn heel gevoelige en open kinderen met een bovengemiddelde innerlijke wijsheid. We plaatsen natuurlijk het liefst niemand in hokjes, maar de nieuwetijdskinderen passen eigenlijk nergens bij. Hierdoor werd er ontdekt dat deze mensen ook overeenkomende kenmerken en gedragsuitingen hebben. Je hoeft geen kind te zijn om een nieuwetijdskind te zijn. Ook op volwassen leeftijd kun je erachter komen dat je een nieuwetijdskind bent. De termen nieuwetijdsvolwassene of nieuwetijdsmens worden ook wel eens gebruikt. 
Er zijn verschillende kenmerken van een nieuwetijdskind. Dit zijn mentale, emotionele, fysieke en spirituele kenmerken. Dit zijn ze:

Mentale kenmerken van een nieuwetijdskind:
– Eigenwijs
– Rebels
– Idealistisch
– Wijs voor hun leeftijd
– Hoogbegaafd
– Dyslexie
– Dyscalculie
– Dromerig
– Behoefte aan diepgang

Emotionele kenmerken van een nieuwetijdskind
– Behoefte aan eenheid en harmonie
– Intense emoties
– Extreem gevoelig voor prikkels, ook wel hoogsensitief
– Ervaart een gevoel van onbegrip, dit gaat ook wel gepaard met eenzaamheid

Fysieke kenmerken van een nieuwetijdskind
– Je was een huilbaby
– Huidaandoedingen zoals eczeem
– De hoge gevoeligheid uit zich mogelijk ook in allergieën of voedselintolerantie
Slaapproblemen
– Moeite met motoriek
– Heeft een grote liefde voor dieren en natuur
Vrouw met pup
De laatste opvallende kenmerken van een nieuwetijdskind zijn de overeenkomende spirituele kenmerken. Sommigen zeggen aura’s te zien of opkomende situaties aan te voelen.

Dit zijn de spirituele kenmerken van een nieuwetijdskind:
– Paranormaal waarnemen
– Ze voelen zich verbonden met de natuur
– Ze herkennen zich ook wel in een oude ziel

Nieuwetijdskind of ”aandoening”
Een nieuwetijdskind die het moeilijk heeft om met al deze hevige emoties om te gaan, krijgt mogelijk last van klachten. Nieuwetijdskinderen hebben volgens artsen dan de aandoeningen zoals ADHD, ADD of autisme, terwijl dit dus helemaal niet het geval hoeft te zijn. Wanneer de energie van een nieuwetijdskind niet erkend en begrepen wordt door de omgeving, en het nieuwetijdskind zichzelf niet uit, zijn er verschillende gedragsstoornissen die uiteindelijk mogelijk ontstaan. Het onbegrip vanuit de omgeving slaat over naar onbegrip over henzelf. Een nieuwetijdskind begrijpt dan ook zelf niet meer waarom hij/zij dingen doet. Het belangrijkste is wanneer je de bovenstaande kenmerken herkent, jij of je (toekomstige) kind hiermee leert omgaan om eenzaamheid en ander gevolgen uit te sluiten. Jij of je (toekomstige) kind moet vooral weten dat er niks is met hem of haar.

Bron: femkedegrijs.nl, nieuwetijdskind.com, jmouders.nl | Beeld: Unsplash, iStock