Health

Met deze 13 tips ga jij meer water drinken

We weten allemaal dat we genoeg water moeten drinken. Water drinken is goed voor je gezondheid, voor je huid en een brandstof voor je spieren. Maar wist je ook dat je door water je beter kan concentreren, het helpt tegen een kater en tegen vermoeidheid? Lastig blijft het wel om die twee liter aan te tikken. Daarom hebben wij hier 11 tips op een rijtje gezet zodat water jouw beste vriend wordt.

Wil je water drinken om af te vallen? Drink dan niet een paar slokjes, maar in één keer je glas leeg. Dan krijgen je hersenen het signaal dat je maag gevuld is. 

#1. Geef jezelf deadlines
Het is makkelijk om te beginnen met deadlines te stellen, wanneer jij je flesje water leeg moet hebben gedronken. Zet bijvoorbeeld voor jezelf op papier dat jij om 11:00 je flesje leeg moet hebben.

#2. Koop een leuke bidon
Koop een waterfles met een leuk printje. Neem deze overal mee naartoe, naar school, werk of naar een dagje shoppen. Zorg ervoor dat hij steeds in het zicht staat, zo krijg je een extra herinnering om weer water te drinken.

#3. Drink na je toiletbezoek
Stel voor jezelf op dat je nadat je naar het toilet bent geweest, een glas water moet drinken. Niet met de bedoeling dat je gelijk weer naar het toilet moet natuurlijk ;). Je verliest toch een grote hoeveelheid water en vocht. Om dit te compenseren kan je het beste gelijk weer een glas water drinken.

#4. Drink met een rietje
Dit klinkt gek, maar het werkt. Met een rietje water drinken zorgt ervoor dat je sneller en meer gaat drinken.  

#5. Water drinken met een smaakje
Ben je het water drinken een beetje zat? Om het makkelijker vol te houden kan je fruit of groente toevoegen aan je water. Zo krijgt het een lekker smaakje, maar blijft het alsnog hartstikke gezond. Doe bijvoorbeeld komkommer in je water of munt met citroen

#6. Thee telt ook mee
Begint het water drinken én het water met een smaakje je alsnog te vervelen? Drink dan groene thee. Thee bevat geen calorieën (als je er geen melk en suiker in gooit). Je mag die dus optellen bij je dagelijkste waterinname. Wil je wat anders dan water drinken maar ben je gevoelig voor cafeïne? Kies dan voor kruidenthee, hierin zit helemaal geen cafeïne.

#7. Eet waterrijke groenten en fruit
Je kan ook op een andere manier je water binnen krijgen dan door te drinken. Een deel van je water kan je ook halen uit je voeding. Kies bijvoorbeeld voor komkommer, watermeloen of grapefruit. 

#8. Eet pikant
We weten allemaal dat we van pittig of pikant eten dorst krijgen. Ben jij dol op pikant eten? Voeg dan wat vaker een pikant element toe aan je maaltijd. Dan drink je opeens een stuk makkelijker je flesje water leeg. 

via GIPHY

#9. Stel regels op voor jezelf
Maak regels waar je jezelf aan moet houden. Geen snack voor je een glas water hebt gedronken of je mag nog geen Netflix kijken voordat je je flesje water binne hebt.

#10. Gebruik grote glazen
Kies voor een grote mok in plaats van een klein kopje thee. En ruil je waterglaasje in voor een groot longdrinkglas. Het is zo gebeurd maar het helpt je wel makkelijker aan die twee liter water drinken.

#11. Beloon jezelf
Veel meer water drinken lukt meestal niet meteen, bouw het dus rustig op en beloon jezelf wanneer je na een week bijvoorbeeld twee glazen meer drinkt dan eerst. Zo kan je het makkelijker langer volhouden en wordt het uiteindelijk een gewoonte.

Bron: goedetengezondleven.nl, gezondheidsnet.nl | Beeld: iStock