Health

Gek op water? Dit is waarom zwemmen goed voor je gezondheid is

zwemmen gezondheid

Lig jij het liefste de hele dag in het water op vakantie en kun jij banen trekken als een professional? Lees dan snel verder, want zwemmen blijkt ook nog eens goed voor je gezondheid te zijn. Dat is een win-win situatie, right

Het is heerlijk weer met mega veel zon in Nederland, dus daarom is het de hoogste tijd om lekker de verkoeling op te zoeken in het water. Ben jij ook zo gek op zwemmen? Dat komt goed uit! want zwemmen blijkt ook nog eens goed te zijn voor je gezondheid en dat klinkt voor jou natuurlijk als muziek in de oren.

Stresslevels

Zo verlaagt zwemmen onder andere de kans op cholesterol, gaat het hart- en vaatziekten, diabetes en kanker tegen, helpt het tegen angst, depressie en stress, omdat water je stresslevels verlaagt. En is het ook nog eens goed voor je algemene weerstand tegen chronische ziektes. Kijk eens aan dat is een hele waslijst aan gezondheidsvoordelen, dus de hoogste tijd om je vriendinnen op te trommelen en naar het zwembad te gaan, right?

Lees ook:
Dit zijn de 6 allerleukste zwembaden van Nederland

Gezondheidsvoordelen

Maar hoe vaak moet je eigenlijk zwemmen voor deze gezondheidsvoordelen? Moet je twintig baantjes zwemmen of hoef je maar een bommetje te maken? Nou volgens experts staat het zwemmen van 30 minuten lang gelijk staat aan 150 minuten sporten. Maar als je dit een keer in het jaar doet helpt dit natuurlijk niet, zo wordt er aangeraden 3 tot 5 keer per week te zwemmen voor minimaal 20 minuten voor een gezond lichaam. Dat wordt dus voortaan niet meer de hele dag op een handdoekje hangen met een boekje, maar ook fanatiek zwemmen met je vriendinnen of je lover. Kun jij het denk je aan om iedere dag een halfuurtje te zwemmen voor gezondheidsvoordelen?

Beeld: Pinterest

Must reads 👀