Love

Héél interessant: door dit trucje stappen er meer mensen op je af in de club

mensen-op-je-afstappen-in-club

De winter is de ultieme tijd om in je joggingbroek te stappen en lekker binnen te blijven hangen - maar zelfs als je wat gezelligheid zoekt, kun je gewoon die joggingbroek aanhouden. Volgens TikTok is het de nieuwste en coolste trend om comfortabele kleding te dragen naar de bar om je datingleven een boost te geven. In viral video's (sommige met miljoenen views) delen gebruikers de voordelen van comfort boven stijl. We are here for it!

Oké, we snappen het helemaal! Uitgaan kan echt supergezellig zijn, toch? Samen met je vriendinnen opdoffen, elkaars haar stylen, en dan de perfecte outfit uitkiezen. En oh nee, je hebt niets om aan te trekken, maar gelukkig kun je iets lenen van je beste vriendin. Daarna mixen jullie die heerlijk rommelige cocktails om alvast wat te drinken voordat jullie naar de club gaan. Maar wat als we je vertellen dat je voortaan gewoon in je joggingbroek naar de club kunt gaan? Zou je het doen?

De theorie

Deze theorie stelt dat als je gewoon lekker comfy gekleed gaat – hoe losser, hoe beter – je meer kans hebt om een romantische match te scoren. In oktober 2023 vertelde TikTok-ster Alina Heron over haar “lazy clothes to the bar theory“, waarbij ze uit de doeken deed hoe ze juist meer aandacht kreeg toen ze in haar joggingoutfit de club in ging. Hoe bizar is dat?

“Ik droeg een T-shirt, sweatpants en sneakers. Ik was er niet eens zo lang, en vijf jongens vroegen om mijn nummer,” legde Heron destijds uit op TikTok. “Ik liet mijn vrienden het experiment een keer met me proberen en zoveel jongens spraken ons aan.” Ze vergeleek het met avonden waarop ze zich echt had opgedoft om uit te gaan en helemaal niet werd aangesproken.

Ook andere TikTokkers haalde hun joggingbroeken en lekker zittende truien uit de kast om de theorie maar eens uit te proberen. En ja hoor! Ook zij hadden dezelfde avond succes! Iedereen merkte een toename op van mensen die op hen afkwamen. Hoewel er geen garantie is dat een comfortabele outfit zal leiden tot meer dates (of langdurige liefde), is TikTok ervan overtuigd dat het in ieder geval zal leiden tot meer gesprekken en potentie dat iemand je een drankje aanbiedt. Hoe chill, is dat? “Als je op zoek bent naar een excuus om gratis drankjes te krijgen, is dit het,” schreef een TikTokker.

View post on TikTok

Waarom?

Maar hoe kan het dan dat je in je joggingbroek sneller wordt aangesproken dan wanneer je in je feestkleding rondloopt? Met een korset, topje, strakke jeans of een kort rokje zou je toch veel meer succes moeten hebben? Mensen deelden hun eigen ervaringen en meningen over deze theorie in de reacties op TikTok. “Nou, ik belandde eens in een bar in mijn yogabroek en een lang shirt (ik was eigenlijk niet van plan om te gaan), en de resultaten waren verrassend,” schreef een TikToker. Een ander merkte op: “Elke keer als ik leuke en comfy sportkleding draag, word ik zoveel meer aangesproken.”

Anderen speculeerden over waarom deze theorie zo lijkt te werken. “Je straalt toegankelijkheid uit. Ze kunnen zich voorstellen dat je gewoon bij hen op de bank zit,” gokte een TikToker. Een ander schreef: “Mijn vrienden zeggen dat het komt omdat we er ‘low maintenance’ uitzien.”

Wij zijn om

Ondanks alle verschillende redenen heb je nu een perfect excuus om gewoon in je chilloutfit op de fiets te springen richting de club! Het is sowieso veel comfortabeler om je te bewegen in zachte, losse kleding, vooral als je van plan bent om te dansen en te socializen. Geen gedoe meer met strakke kleding die knelt of niet lekker zit. Dus vanaf nu kun je dat strakke korset topje lekker in je kast laten liggen en in plaats daarvan kiezen voor je favoriete joggingbroek en die comfy sweater. Te warm? Doe er gewoon een hemdje onder!

Beeld: 10 things I hate about you