Love

FYI: dit is het gemiddelde aantal bedpartners van mannen in Nederland

gemiddeld-aantal-bedpartners-mannen

Ondanks dat het eigenlijk helemaal niet van cruciaal belang is om te weten hoeveel bedpartners iemand anders heeft gehad, blijft het toch altijd een nieuwsgierig punt voor velen van ons. Het lijkt bijna een sociaal fenomeen te zijn - we vragen ons af wat als 'veel' wordt beschouwd en wat eigenlijk het gemiddelde is. Gelukkig hebben onderzoekers dit voor ons uitgezocht, en wij hebben de antwoorden!

Onderzoek

Er is een onderzoek uitgevoerd door het onderzoekscentrum Manual waarbij ze hebben gekeken naar het gemiddelde aantal bedpartners van mannen in maar liefst 35 verschillende landen, waaronder ons eigen Nederland! We weten nu eindelijk hoeveel bedpartners mannen gemiddeld hebben hier in Nederland. Maar dat is nog niet alles! Ze hebben ook gecheckt op welke leeftijd mannen hun eerste keer hebben. Meestal is dat ergens tussen de 17 en 18 jaar, maar wist je dat mensen in IJsland al lekker vroeg beginnen? Daar hebben ze hun eerste avontuur gemiddeld op 15-jarige leeftijd!

Veel mensen maken zich zorgen over hun eigen aantal bedpartners. Er werd dus ook onderzoek gedaan naar of mannen en vrouwen weleens liegen over hun body count. Uit het onderzoek blijkt dat het eigenlijk best meevalt: 67,4% van de vrouwen en 58,8% van de mannen heeft nog nooit gelogen over hun aantal intieme partners.

Maar hoe zit het dan met het gemiddelde aantal bedpartners? Nou, Turkije staat met een gemiddelde van 14,5 bedpartners bovenaan de lijst. Hierna volgen Australië en Nieuw-Zeeland. Bij de mannen in India en China gaat het er een stuk rustiger aan toe in de slaapkamer. Zij komen op een gemiddelde van 3 bedpartners in hun leven.

In Nederland

Nu hebben we een idee hoe het er in de slaapkamers van de rest van de wereld aan toegaat, maar we zijn natuurlijk vooral nieuwsgierig naar de eerlijkheid van de Nederlandse macho’s. Nou, Nederland scoort vrij laag op de lijst, met een gemiddelde van 7 bedpartners, goed voor de 26e plaats van de 35 landen! Onze buurlanden zitten in hetzelfde schuitje. De Franse mannen hebben gemiddeld 8 lovers gehad, terwijl in Duitsland het gemiddelde op 6 ligt. Eerlijk gezegd hadden we iets meer verwacht van Nederland, als we al die verhalen mogen geloven. Enne, wat zien Nederlanders dan als het ideale aantal bedpartners? Dat blijkt 7,6 te zijn bij mannen en 7,5 bij vrouwen.

Beeld: Elite