Lifestyle

Dit zijn 5 leuke dingen die je kunt doen in mei

to-do activiteiten in mei

Deze week is er weer een nieuwe maand aangebroken, wat betekent dat de dagen langer worden en de temperaturen stijgen. Na die zware winterdip is het daarom ook extra heerlijk om deze maand lekker de deur uit te gaan! Hier zijn vijf ontzettend leuke dingen die je op je to-do list moet zetten voor deze maand.

Dit zijn vijf leuke dingen die je kunt doen in de maand mei

De meivakantie mag dan wel tot een einde zijn gekomen, maar dat betekent niet dat de rest van de maand saai hoeft te zijn. Er zijn tal van leuke activiteiten te doen op je vrije dag! Waarom zou je alleen maar op de bank zitten Netflixen als er zoveel leuks te beleven is? Gelukkig hebben we een fantastisch lijstje samengesteld met dingen die je kunt doen in de maand mei. Have fun!

1. Brunchen bij Strandzuid

De eerste hete zomerdag is een feit. En dat betekent maar één ding: genieten van het heerlijke zonnetje op het terras! Als je houdt van lekker eten en verfrissende drankjes, dan is een bezoekje aan Strandzuid, hét stadsstrand van Amsterdam, een absolute aanrader. Naast alle leuke feesten en evenementen, blijft Strandzuid in de basis een beachy oase in Amsterdam. Het is dé plek voor wie geen zeeën van tijd heeft om op een stralende dag richting de kust te reizen. Ga lekker relaxed lunchen of borrelen met je voeten in het zand – en uiteraard een heerlijk drankje in de hand. Vergeet alleen niet je zonnebril mee te nemen!

View post on Instagram
 

2. Een last minute tripje Praag

Ben je meer het type voor actie en avontuur? Waarom boek je dan niet spontaan een last minute tripje naar Praag met je beste vriendin? De Gouden Stad staat bekend om zijn adembenemende architectuur, bruisende uitgaansleven, rijke culturele erfgoed en muzikale scènes. Met de nachttrein van European Sleeper kun je nu op maandag, woensdag en vrijdag rechtstreeks van Amsterdam naar het hart van de hoofdstad reizen. Liever een andere stad verkennen? Met de trein kun je ook gemakkelijk steden als Brussel, Antwerpen, Berlijn en Dresden bereiken. Een onvergetelijke reis wacht op je!

View post on TikTok

3. Een dagje shoppen in Westfield

Ben je een echte shopaholic? Dan moet je in plaats van naar Praag een tripje naar Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam overwegen. Met al je favoriete winkels op één plek, kom je zeker niet met lege tassen thuis! Heb je niet toevallig nog wat leuke outfits nodig voor de zomer? En vooral deze maand is een bezoekje aan het winkelcentrum een must voor een unieke ervaring, want geïnspireerd door het Eurovisie Songfestival, wordt Westfield Mall of the Netherlands omgetoverd tot een waar podium met de Eurovision Disco Toilet Takeover. Dans door de discogang, show je dansmoves op de LED-dansvloer met Europapa op repeat, maak een selfie voor de Klein-geïnspireerde spiegels en ga helemaal in Eurovision-stijl naar het toilet. Is dat niet hilarisch!

View post on TikTok

4. Een bezoekje aan het nieuwe restaurant van Thijs Boermans

2024 is hét jaar van Thijs Boermans. De 27-jarige Nederlandse acteur is namelijk niet alleen trotse vader geworden van zijn dochtertje Nala, maar heeft ook een eerste stap gezet in de culinaire wereld. Deze week is zijn grootste droom uitgekomen: Thijs heeft zijn eigen restaurant geopend in Amsterdam, genaamd Nonna. Het restaurant is volgens hem een eerbetoon aan “alle lieve oma’s (en vrouwen) op de wereld, die onvoorwaardelijk voor ons klaarstaan en dat vooral uiten in grote hoeveelheden lekker eten”. Kun je nauwelijks wachten om aan zijn tafel plaats te nemen? Waarom plan je dat dan niet in voor aankomend weekend? “Dus kom lekker eten, lieve mensen. Jan Pieter Heijestraat 110. Nonna is geopend!”.

View post on Instagram
 

5. Vincent op Vrijdag

Ben je een vrouw van cultuur? Houd dan 31 mei vrij in je agenda, want dan is het tijd voor Vincent op Vrijdag! Begin je weekend goed tijdens dit evenement waarop je het Van Gogh Museum op een nieuwe manier ervaart. Van 19:00 tot 23:00 uur kun je een avond verwachten vol live-optredens, performances, rondleidingen, workshops en DJ’s. Geniet van een volle bak aan kunst, een prachtige tentoonstelling en een creatieve selectie van performances en workshops. Dit wil je niet missen!

View post on Instagram
 

Het is tijd voor vakantie! Dit zijn de vijf beste vakantiebestemmingen in de maand mei.

Beeld: Instagram: @chloefraterr