Beauty

De ultieme gids voor het samenstellen van jouw skincare routine

Een goede skincare routine is voor iedereen belangrijk! Maar waar moet je beginnen? We weten dat zo'n routine bestaat uit een aantal stappen die we moeten opvolgen, maar wat is de perfecte volgorde om de producten aan te brengen op jouw huid? Wij leggen het je uit!

De afgelopen jaren is skincare enorm populair geworden en het is cruciaal voor een gezonde en stralende huid. In dit artikel zullen we de kern van skincare onderzoeken, benadrukken waarom het belangrijk is, en meer in detail ingaan op specifieke onderwerpen zoals Korean Skincare, effectieve routines en producten die jij zeker wil toevoegen aan jouw skincare routine!

Wat is skincare?

Skincare omvat alle praktijken en producten die gebruikt worden om de conditie van de huid te verbeteren. Het draait natuurlijk niet alleen maar om beauty en looks, maar ook op het verbeteren van de gezondheid van de huid door middel van hydratatie, bescherming en voeding. Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende stressfactoren, en een goede skincare routine is daarom essentieel om jouw glowy look te behouden en huidproblemen te voorkomen.

De groeiende populariteit van skincare onder girlsweerspiegelt het toenemende bewustzijn over zorg en het streven naar een gezonde levensstijl. We willen natuurlijk allemaal deel uitmaken van de clean girl aesthetic. 

Korean Skincare

Je hebt het hoogstwaarschijnlijk wel voorbij zien komen op TikTok: Korean Skincare. Deze routine is een opmerkelijk fenomeen in de wereld van huidverzorging. Het legt de nadruk op een uitgebreide verzorging met meerdere stappen om een gezonde en gehydrateerde huid te bevorderen. De routine bestaat uit reinigen, exfoliëren, hydrateren en beschermen. Bekende Koreaanse merken zoals Etude House en Laneige bieden producten aan, waardoor wij hier in Nederland deze routine ook kunnen toepassen op onze huidjes!

Maare, wat is dan het verschil met een normale skincare routine en de Koreaanse variant? Korean skincare is gebaseerd op preventie in plaats van correctie. Terwijl reguliere huidverzorging zich vaak richt op het behandelen van bestaande huidproblemen, heeft Korean Skincare als doel deze problemen te voorkomen door een proactieve benadering van huidverzorging.

Stappen van skincare routine

Een doeltreffende huidverzorgingsroutine is essentieel voor het behoud van een gezonde huid op lange termijn. Het belang ervan gaat verder dan alleen het oplossen van huidproblemen; het helpt ook om ze te voorkomen. De basisprincipes van een goede routine omvatten het reinigen, exfoliëren, hydrateren en beschermen van de huid. Het consequent volgen van deze stappen is cruciaal voor het bereiken van blijvende resultaten. Maar welke stappen moet je precies volgen om een stralende huid te krijgen en te behouden? Wij hebben de zeven stappen voor je op een rijtje gezet:

Stap 1: Cleanser

De eerste stap in een effectieve huidverzorgingsroutine is het reinigen van de huid. Door gebruik te maken van een zachte, pH-gebalanceerde reiniger kunnen vuil, olie en onzuiverheden worden verwijderd. Deze reiniging bereidt de huid voor op de volgende stappen en voorkomt verstopte poriën. Het is belangrijk om een reiniger te kiezen die geschikt is voor jouw huidtype, of dit nu een milde reinigingsmelk, gel of schuim is.

Een aanrader van ons is de Zarqa Reinigingsmelk:

De Zarqa Reinigingsmelk is ontworpen om grondig te reinigen en make-up en vuil van het gezicht en de ogen te verwijderen. Het product heeft een voedende en hydraterende werking, waardoor de huid na gebruik zacht en veerkrachtig aanvoelt. Bovendien biedt het bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling.

Stap 2: Toner

Na het reinigen komt de toner, die ervoor zorgt dat de huid weer in balans wordt gebracht en klaar is voor verdere verzorging. Een toner verwijdert overgebleven onzuiverheden, minimaliseert poriën en herstelt de optimale pH-waarde van de huid. Kies voor een toner zonder alcohol met hydraterende ingrediënten om de huid te kalmeren en te hydrateren.

Tipje van de Girlscene redactie is de Paula’s Skin toner:

Deze toner is ontworpen om roodheid en gevoeligheid van puistjes te verminderen. Het helpt de natuurlijke balans van je huid te herstellen door lichte hydratatie te bieden. Met krachtige antioxidanten en herstellende ingrediënten kalmeert het je huid en verfijnt het grove poriën. Door het verminderen van roodheid zal je huid gladder en zachter aanvoelen.

Stap 3: Exfoliant

Exfoliatie, ook wel bekend als peeling, is essentieel om dode huidcellen te verwijderen en de textuur van de huid te verfijnen. Een exfoliant met AHA’s of BHA’s bevordert celvernieuwing en kan acne en oneffenheden verminderen. Gebruik een exfoliant 1-3 keer per week, afhankelijk van jouw huidtype en behoeften. Probeer de exfoliant van NIVEA eens!

Stap 4: Serum

Een serum is een geconcentreerde formule die specifieke huidproblemen aanpakt. Of het nu gaat om hydratatie, anti-aging of het verbeteren van de helderheid, er is een serum voor elke behoefte. Breng een paar druppels aan en laat de krachtige ingrediënten diep in de huid doordringen voor gerichte resultaten. Absolute aanrader? Het Olay nachtserum.

Stap 5: Oogcrème

Het gebied rondom de ogen is gevoeliger en vereist speciale zorg. Een oogcrème hydrateert, vermindert donkere kringen en minimaliseert fijne lijntjes. Breng met zachte klopbewegingen aan om de tere huid niet te beschadigen. Kies een oogcrème met ingrediënten zoals cafeïne of vitamine C voor extra voordelen.

Stap 6: Moisturizer

Hydratatie is essentieel voor een gezonde huid. Een goede moisturizer helpt vocht vast te houden, voorkomt vochtverlies en creëert een beschermende barrière. Kies een moisturizer die geschikt is voor jouw huidtype; lichte gels voor een vette huid en rijkere crèmes voor een droge huid. Breng ‘s ochtends en ‘s avonds aan voor optimale hydratatie. De oogcrème van CeraVe doet wonderen!

Stap 7: SPF

Bescherming tegen de zon is de laatste maar cruciale stap. Dagelijkse blootstelling aan de zon kan vroegtijdige veroudering en huidkanker veroorzaken. Breng een breedspectrum SPF aan om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Kies voor minimaal SPF 30 en herhaal gedurende de dag, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt. Wij vinden de Biodermal dagcrème erg fijn!

Hoe kies je het juiste product?

Er zijn talloze skincare producten beschikbaar op de markt, elk met de belofte van een betere huid. Het is natuurlijk heel belangrijk om zorgvuldig te selecteren welke producten het beste passen bij jouw individuele huidtype en behoeften. Bekende opties, zoals Garnier Micellar Water, Paula’s Choice Cleanser en Pixi Toner, bieden specifieke voordelen, variërend van diepe reiniging tot hydratatie.

Het maken van de juiste keuzes in skincare producten is essentieel voor een effectieve routine. Door goed te begrijpen wat jouw huidtype nodig heeft en daarop gebaseerd producten te kiezen, kun je optimale resultaten behalen en binnen no-time een echte skincare goeroe worden!

Beeld: instagram @wolfiecindy