News

Op naar Hollywood: de serie ‘Máxima’ zoekt prinsesjes voor het tweede seizoen

Serie-Maxima-prinsesjes-tweede-seizoen

Heb je er altijd van gedroomd om in een populaire film of serie te spelen, maar hield de reis naar Hollywood je tegen? Geen probleem, want tegenwoordig kan dat gewoon in ons eigen kikkerlandje! De populaire Videoland-serie 'Maxima' is nog maar net van start gegaan, en ze zijn nu al bezig met het zoeken van acteurs voor het tweede seizoen. Dus is het worden van een actrice op jouw lijf geschreven? Dan hebben we goed nieuws!

Maxima

We kunnen sinds april genieten van de serie Maxima op Videoland. Máxima is gebaseerd op het boek ‘Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta’, geschreven door Marcia Luyten. Zij onderzocht Máxima’s leven en sprak met mensen die haar goed kennen.

In de serie volgen we Maxima, haar levensverhaal, haar leven in Argentinië en New York, het liefdesverhaal met prins Willem-Alexander en natuurlijk haar toekomst als koningin van Nederland. Vanaf het moment dat Máxima naast kroonprins Willem-Alexander verschijnt, staat ze in de schijnwerpers. Hoe slaagt ze erin om te stralen aan een oud Europees hof en toch trouw te blijven aan zichzelf zonder haar familie op te geven? Dat kunnen we allemaal zien in de serie!

Erg populair

Het is geen verrassing dat de serie Máxima zoveel kijkers trekt. Sinds april is deze serie te zien op Videoland en wordt hij vergeleken met de populaire serie The Crown, de beroemde serie over het Britse koningshuis. Deze langverwachte show heeft afgelopen week alle records gebroken, met de meeste streams ooit voor een Nederlandse dramaserie op de eerste dag.

De reacties zijn laaiend enthousiast, zowel in Nederland als daarbuiten. Na een spetterende première in Tuschinski, waar de reacties overweldigend waren, en een ontvangst met luid applaus op het International Series Festival in Cannes, is Máxima uitgegroeid tot een regelrechte hit. Volgens RTL is de serie inmiddels aan 25 landen verkocht. Kortom, Máxima is een absolute must-see!

Goed nieuws

Als je de serie al helemaal hebt gebinged, hoef je gelukkig niet lang meer te wachten: er komt namelijk een tweede seizoen van de hitserie. Naast dat we staan te springen voor het nieuwe seizoen, hebben we nog meer goed nieuws. Producent Millstreet Films is op zoek naar actrices voor de rollen van prinsessen Amalia, Alexia en Ariane voor dit nieuwe seizoen van de Videoland-serie. Spannend!

De opnames starten in oktober, en Millstreet zoekt drie blonde zusjes die naast Nederlands ook Spaans spreken. Ze zijn op zoek naar meisjes in twee leeftijdsgroepen: 3, 5 en 6 jaar, en 6, 8 en 9 jaar. Dus heb jij een nichtje dat graag actrice wil worden? Of is het spelen voor de camera op het lijf van je zusje geschreven? Meld ze dan nu aan!

Beeld: Videoland | Maxima