Health

Altijd al willen weten! Zoveel gewicht verlies je dus tijdens het poepen

Je vraagt je vast wel eens af of je gewicht verliest tijdens het poepen, want zo’n drol weegt natuurlijk echt wel wat, maar hoeveel een drol weegt dat is lastig in te schatten… Wij hebben het voor je opgezocht en als je dit hoort kun je écht meteen stoppen met afvallen, want met een toiletbezoekje raak je heel wat kilo’s kwijt! 😉

Zoveel gewicht verlies je dus tijdens het poepen

Zonder grappen raak je echt een hoop gewicht kwijt tijdens het poepen en geloof ons hoeveel je daarmee kwijt raakt is meer dan dat je je een uurtje aan het uit sloven bent op de hometrainer en je hoeft er ook niet eens voor te diëten… Het enige wat je namelijk hoeft te doen is op de wc te gaan zitten en dan doet je lichaam vervolgens de rest. Maar hoeveel verlies je dan per wc-bezoekje? Uit onderzoek van de University van Cambridge blijkt dat je ongeveer zo’n 750 gram per dol verliest en dat vinden wij echt mega veel!

Lees ook
Dit is waarom je moet poepen als je zenuwachtig bent

Het draait allemaal om vezels

Van 750 gram schrokken wij al, maar wat blijkt, is dat het eten van vezels het aantal kilo’s dat je afvalt per toilet bezoek nog alleen maar kan verhogen en dan kunnen jouw drollen op lopen tot anderhalve kilo per sessie… Mhmm in plaats van al dat diëten kun je voortaan dus beter gewoon veel vezels eten, want naast dat volkorenbrood, zilvervliesrijst, aardappelen en fruit goed voor je is val je ook nog eens extra af tijdens het poepen en dat klinkt best goed, right?

Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je twintig keer per dag naar het toilet gaat en alleen maar probeert de grote boodschap te doen om af te kunnen vallen. Het is namelijk belangrijk dat je naar je lichaam luistert en echt alleen gaat als je ook daadwerkelijk moet, maar het blijft een leuk feitje!

Beeld: pinterest