Lifestyle

WOW! In deze landen hoef je niet te werken als je ongesteld bent

werken ongesteld landen

Je hebt vast wel eens last gehad van menstruatieklachten. Het liefst liggen we dan de hele dag op de bank met een kruik en een kopje thee. Maar helaas kan dat niet altijd, omdat je ook gewoon naar werk of naar school moet. Toch zijn er landen waar je niet hoeft te werken als je ongesteld bent. Wij vertellen je welke dit zijn. 

In deze landen hoef je niet te werken als je ongesteld bent

En daar zijn wij stiekem wel een beetje jaloers op!

Menstruatieverlof aanvragen

In Nederland is het niet gebruikelijk dat vrouwen zich ziekmelden als ze ongesteld zijn. Het is hier juist normaal dat vrouwen naar werk gaan, zelfs als ze last hebben van menstruatieklachten. In andere landen gaat het er anders aan toe. Zo bestaat er in Japan, Zuid-Korea, India, China, Indonesië en sinds kort ook in Spanje een wet waarbij vrouwen menstruatieverlof kunnen aanvragen.

Lees ook:
Huh? Wist jij ook al dat de anticonceptiepil invloed heeft op je partnerkeuze?

Voorwaarden

Dat klinkt ons natuurlijk als muziek in de oren, maar helaas zitten hier wel een aantal voorwaarden aan. Zo is het in China verplicht om een briefje van de dokter te laten zien en is het in Indonesië zo dat vrouwen maar twee vrije dagen per maand op mogen nemen als ze dan wel een uitgebreid medisch onderzoek laten doen. Ook zijn veel bedrijven niet verplicht om hun werknemers door te betalen tijdens het menstruatieverlof. Dat is dan ook de reden dat veel vrouwen er toch maar voor kiezen om gewoon naar werk te gaan. Ook zijn er veel vrouwen die geen menstruatieverlof aanvragen, omdat ze zich daarvoor schamen. Vooral in de Aziatische landen heerst hier veel taboe over, waardoor vrouwen dit soort dingen liever privé houden.

Beeld: Pinterest