Health

Huh? Wist jij ook al dat de anticonceptiepil invloed heeft op je partnerkeuze?

anticonceptiepil-partnerkeuze

Door de anticonceptiepil moeten wij vrouwen dealen met de nodige moodswings, omdat de hormonen veel invloed hebben op ons lichaam en onze emoties. Maar wist je ook al dat de anticonceptiepil  invloed heeft op je partnerkeuze? Wij leggen je uit hoe dat precies zit!

De anticonceptiepil heeft invloed op je partnerkeuze

We hebben allemaal wel eens last van moodswings, maar de anticonceptiepil beïnvloedt dus ook ons liefdesleven!

Schommelingen van hormoonspiegels

Huilen omdat je een zielig nummer op de radio hoort of mega boos worden, terwijl er niks aan de hand is. Zulke moodswings hebben we allemaal wel eens en die hebben we te danken aan de hormonen die anticonceptiepil bevat. Maar de pil heeft niet alleen invloed op je emoties, het kan namelijk ook invloed hebben op je partnerkeuze. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dit komt door de schommelingen van onze hormoonspiegels of juist het gebrek daaraan. Zo vallen vrouwen tijdens de eisprong vaker op een typische alfaman, terwijl zij in de laatste fase van hun menstruatie liever kiezen voor de zorgzame man.

Ander immuunsysteem

Vrouwen die de anticonceptiepil niet gebruiken hebben hier geen last van en worden van nature dan ook aangetrokken door de lichaamsgeur van een man met een ander immuunsysteem.  Twee verschillende immuunsystemen zorgen namelijk samen voor een sterker kind. Maar dat geldt dus niet voor vrouwen die de anticonceptiepil slikken. Zij kiezen namelijk vaker mannen met hetzelfde immuunsysteem, omdat de pil de eisprong onderdrukt en dit juist het moment is dat ze seksueel worden aangetrokken door mannen met een ander immuunsysteem. Aha!

Lees ook
Deze dingen gebeuren er met je lichaam als je gaat stoppen met de pil

Nadelen

Zo’n zorgzame en lieve man klinkt natuurlijk als een dream coming true, maar er zitten ook een aantal nadelen aan als je je partner ontmoet terwijl je hormonen slikt. Hierdoor kun je je partner bijvoorbeeld minder aantrekkelijk vinden als je bent gestopt met de pil en is er een grote kans dat dit de nodige relatieproblemen met zich meebrengt. Daarnaast hebben genetisch vergelijkbare partners ook over het algemeen meer moeite om zwanger te worden. Al met al kun je dus het beste stoppen met de pil als je op zoek bent naar een partner, maar zorg dan dat je het op een andere manier wel veilig doet, hè!

Beeld: pinterest