Films & Series

De Hongerspelen worden vervolgd: er komt een nieuwe film van The Hunger Games

nieuw deel the hunger games

Wie is er nu niet dol op The Hunger Games? Eind vorig jaar werden we verrast met een nieuw deel in de reeks: The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes. In dit boek blikken we terug op de Tiende Jaarlijkse Hongerspelen, waar de achttienjarige Coriolanus Snow zich zorgen maakt over zijn toekomst. Maar de meeslepende verhalen van de Hongerspelen zijn nog lang niet voorbij. Er is namelijk een nieuw deel aangekondigd!

Het vijfde deel van The Hunger Games

Na het lezen of kijken van het ene deel kunnen fans niet meer wachten tot het volgende deel. The Hunger Games is – volgens ons – een van de populairste en meest iconische verfilmde boekenreeksen aller tijden. We zijn er dol op! De populaire Hunger Games-boekenreeks speelt zich af in het fictieve land Panem. Elk jaar worden jongeren uitgekozen om mee te doen aan de landelijke Hunger Games (in het Nederlands bekend als de Hongerspelen), een televisieprogramma voor het vermaak van de rijke inwoners van het land. De jongeren worden hierbij in een arena gegooid en moeten tot de dood tegen elkaar strijden, totdat er één winnaar overblijft.

Samen met uitgeverij Scholastic heeft Suzanne Collins, het meesterbrein achter de populaire Hunger Games-boeken, aangekondigd dat er een vijfde roman aankomt! In dit deel maken we een flinke sprong terug in de tijd, want het vijfde boek, Sunrise of the Reaping, zal zich afspelen 24 jaar vóór de gebeurtenissen van de eerste roman – veertig jaar na de gebeurtenissen uit het meest recente deel, The Ballad of Songbirds and Snakes.

In The Ballad of Songbirds and Snakes kregen we een kijkje in de geschiedenis van de beruchte President Snow. We blikten terug naar de Tiende Jaarlijkse Hongerspelen, waar de achttienjarige Coriolanus zich zorgen maakt over zijn toekomst. In het vijfde deel gaan we naar de Vijftigste Jaarlijkse Hongerspelen, het jaar waarin Haymitch Abernathy wint. Haymitch was in de eerdere delen te zien als mentor van de hoofdrolspelers. Maar wat heeft hij allemaal doorstaan om zo ver te komen?

Kun je niet wachten op het verhaal van Haymitch? Vanaf 18 maart 2025 is het boek te lezen!

View post on Instagram
 

Sunrise on the Reaping

De eerste vier boeken in de reeks, The Hunger GamesCatching FireMockingjay en The Ballad of Songbirds and Snakes, werden allemaal verfilmd. En met groot succes! Goed nieuws, de vijfde roman zal natuurlijk óók te aanschouwen zijn op het witte doek. Helaas zullen we wel nog een tijdje op de verfilmde prequal moeten wachten. Sunrise on the Reaping verschijnt namelijk in november 2026 in de bioscoop. Gelukkig heb je nog een heel jaar om eerst het boek uit te lezen!

Ben je fan van The Hunger Games? Dan wil je deze vijf films ook zien.

Beeld: The Hunger Games