Films & Series

Fan van The Hunger Games? Dan wil je deze 5 films ook zien

films-zoals-the-hunger-games

Ben je na het zien van The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes weer helemaal in de ban van dit soort films? Geweldig nieuws! Er zijn tal van andere films die je dezelfde adrenalinekick en spanning kunnen bezorgen. Of je nu houdt van dystopische samenlevingen, overlevingswedstrijden of krachtige vrouwelijke hoofdpersonages, deze 5 films hebben het allemaal in huis.

Deze 5 films lijken op The Hunger Games-reeks

The Hunger Games, gebaseerd op de populaire boeken van Suzanne Collins, heeft wereldwijd talloze fans betoverd met zijn meeslepende verhaal en indrukwekkende visuele presentatie. In deze dystopische toekomst worden tieners gedwongen om deel te nemen aan een meedogenloze strijd op leven en dood in de arena van Panem, een maatschappij verdeeld in verschillende districten. Het is een verhaal van moed, opoffering en het gevecht tegen onrechtvaardigheid. Jennifer Lawrence schittert in de rol van het stoere en vastberaden personage, Katniss Everdeen, wiens heldhaftige optreden het hart van velen heeft gestolen. Na jaren wachten konden we afgelopen winter genieten van de prequel van dit famous verhaal. The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes bracht ons weer helemaal in de vibes van YA-verhalen en daarom gingen we op zoek naar meer films zoals de iconische Hunger Games.

1. The Moral Instruments: City of Bones

In de film The Mortal Instruments: City of Bones staat het leven van Clary Fray op zijn kop wanneer haar moeder plotseling verdwijnt. Ze ontdekt dat ze afstamt van een lange lijn van krijgers die onze wereld beschermen tegen demonen. Samen met anderen zoals zijzelf bundelt ze haar krachten en betreedt ze een gevaarlijk alternatief New York genaamd de Shadow World. Deze mysterieuze wereld zit vol met bovennatuurlijke wezens, verborgen krachten en onverwachte bondgenoten.

Met elementen van avontuur, heldendom en het ontdekken van verborgen talenten, heeft The Mortal Instruments: City of Bones zeker overeenkomsten met The Hunger Games. Beide films nemen ons mee naar een fantasierijke wereld waarin jonge protagonisten tegen onrechtvaardigheid vechten en zichzelf moeten bewijzen in gevaarlijke situaties. Net als Katniss in The Hunger Games wordt Clary Fray een symbool van hoop en moed terwijl ze haar eigen innerlijke kracht ontdekt. Als je een fan bent van avontuurlijke verhalen, bovennatuurlijke elementen en onverschrokken helden, dan is The Mortal Instruments: City of Bones zeker een film die je niet wilt missen.

Watch on YouTube

2. The Darkest Minds

In de film The Darkest Minds wordt de wereld geteisterd door een mysterieuze ziekte die 98% van alle kinderen doodt. De overlevenden ontwikkelen echter bovennatuurlijke krachten en worden al snel bestempeld als een bedreiging. Het verhaal volgt de 16-jarige Ruby, die ontsnapt uit een regeringsfaciliteit en zich aansluit bij een groep rebelse tieners die klaarstaan om de strijd aan te gaan met de overheid.

Net zoals in The Hunger Games is The Darkest Minds een avontuurlijke en meeslepende film met sterke jonge protagonisten die vechten tegen een onderdrukkend regime. Ruby staat centraal als een krachtige en vastberaden heldin die haar eigen weg zoekt in een gevaarlijke wereld vol corruptie en angst. Met thema’s als verzet, vriendschap en het ontdekken van ware kracht, spreekt The Darkest Minds zeker fans van films zoals The Hunger Games aan. Dus als je van een dystopische setting, bovennatuurlijke krachten en een meeslepend verhaal houdt, is The Darkest Minds absoluut een film die je wil checken!

Watch on YouTube

3. Jupiter Ascending

In de film Jupiter Ascending ontdekt een jonge vrouw haar ware bestemming als erfgename van intergalactische adel. Ze moet vechten om de bewoners van de aarde te beschermen tegen een eeuwenoude en destructieve industrie. Met zijn mix van sciencefiction, avontuur en een onwaarschijnlijke heldin, doet Jupiter Ascending denken aan films zoals The Hunger Games. Het verhaal neemt ons mee op een epische reis door onbekende werelden en introduceert ons in een buitenaardse samenleving vol samenzweringen en gevaarlijke machten.

Net als Katniss in The Hunger Games-reeks, staat de hoofdpersoon in Jupiter Ascending voor een enorme uitdaging. Ze moet niet alleen haar eigen pad ontdekken, maar ook vechten tegen tegenstanders die erop uit zijn de aarde te vernietigen. PS. een bonuspunt van deze film is Channing Tatum… hot! 

Watch on YouTube

4. How I Live Now

In de film How I Live Now wordt een meisje uit Amerika naar het Engelse platteland gestuurd om bij haar familie te verblijven. Ze ontdekt de liefde en een nieuw doel in haar leven, terwijl ze vecht voor haar overleving te midden van een wereld die verscheurd wordt door oorlog.

How I Live Now vertoont gelijkenissen met andere films zoals The Hunger Games en The Darkest Minds, omdat het de nadruk legt op het overleven in een turbulente en onzekere wereld. Het verhaal volgt de reis van het hoofdpersonage, waarin ze haar innerlijke kracht en vechtlust ontdekt te midden van chaos en verlies. Net als bij andere vergelijkbare films wordt de hoofdpersoon geconfronteerd met uitdagingen en gevaren die haar transformeren en haar dwingen om zichzelf te verrassen met haar vastberadenheid en moed. Het verhaal weeft romantiek, empowerment en de rauwe realiteit van de oorlog samen tot een meeslepend geheel.

Watch on YouTube

Also… yup dat is Tom Holland!

5. The Fifth Wave

In de film The 5th Wave is de aarde getroffen door vier opeenvolgende golfen van dodelijke aanvallen door buitenaardse wezens, waardoor de wereld in puin is achtergebleven. Cassie bevindt zich op de vlucht en verkeert in een wanhopige poging om haar jongere broer te redden.

The 5th Wave heeft vergelijkbare elementen als andere films zoals The Hunger Games en Divergent, waarin moedige jonge protagonisten moeten vechten tegen onrecht en de ondergang van de wereld. Het verhaal draait om overleving, opoffering en de kracht van familiebanden terwijl Cassie geconfronteerd wordt met buitenaardse dreigingen en levensgevaarlijke situaties.

Watch on YouTube

Beeld: The Hunger Games