News

Meedoen aan ‘Married At First Sight?’ Dit zijn de 20 voorwaarden waar je aan moet voldoen

MAFS-voorwaarden

Ben jij een trouwe kijker van het programma Married At First Sight, en zou je niks liever willen dan zelf ook mee doen? Dat kan! Je kunt je gemakkelijk online opgeven via hun eigen website. Alleen zitten er wel een aantal voorwaarden aan vast...

De 20 voorwaarden waar je aan moet voldoen

Allemaal dromen we wel eens weg naar onze droombruiloft, waar de decoratie perfect is en de muziek geweldig. Één ding wat niet in onze droombruiloft hoort? Trouwen met een onbekende man! Toch heeft het programma Married At First Sight (MAFS) veel populariteit gewonnen met zijn unieke concept, waarin singles trouwen met volstrekt onbekenden.

Experts op het gebied van liefde en relaties selecteren voor de deelnemers namelijk de pérfecte onbekende, die volgens hen de ideale match is. Misschien een sprong in het diepe voor de deelnemers, maar wel heel spannend! Deze experts zijn onder andere psychologen, relatietherapeuten en sociologen, die ervan overtuigd zijn dat ze met persoonlijkheids- en compatibiliteitstests de perfecte echtparen kunnen vinden. Geloof jij er een beetje in?

Om mee te doen aan MAFS, moet je dan ook eerst een heel proces doorstaan voordat ze de perfecte match voor jou gevonden hebben. Lijkt het je interessant om mee te doen aan dit populaire programma? Dan zijn dit de twintig voorwaarden waar je aan moet voldoen – beslis daarna maar of je het nog steeds zo graag wilt!

1. Je moet ongetrouwd zijn

Vrij logisch, maar als je mee wilt doen aan MAFS, mag je niet al getrouwd zijn. Het is natuurlijk de bedoeling dat je pas in het programma trouwt!

2. Je moet in de regio wonen

Wil je dolgraag meedoen, maar woon je niet in de stad waar ze dat jaar gaan filmen? Dan gaat het, het jammer genoeg niet worden voor jou! Al lijken ze door de jaren heen wel wat soepeler geworden over deze voorwaarde – een paar keer zijn long distance-koppels wel voorgekomen in de show.

3. Je moet 25 jaar of ouder zijn

Om mee te doen aan het programma, moet je ook boven een bepaalde leeftijd zijn! Ben je jonger dan 25 jaar? Dan zul je niet kunnen deelnemen aan MAFS! Nog even een paar jaartjes wachten dan.

4. Je moet je baan opzeggen

Je kunt niet fulltime werken terwijl je meedoet aan dit programma. Doordat er natuurlijk voldoende kijkmateriaal moet zijn, is het de bedoeling dat je veel tijd met elkaar spendeert. Dit kan natuurlijk niet wanneer je fulltime werkt! Dus, opzeggen die baan…

5. Je moet niet voor de fame meedoen, maar voor de liefde

Het programma vindt het prima als je al eerder hebt meegaan aan realityprogramma’s, mits je intenties voor je deelname aan MAFS goed zijn. Ze willen geen roemzoekers, maar deelnemers die oprecht de liefde willen vinden. Mooi toch?

6. Je moet er helemaal voor gaan!

Het programma verwacht dat je vol overgave zult meedoen, en dat je dus écht helemaal gaat voor dit sociale experiment. Wel een klein detail, bij je auditie krijg je nog niet te horen dat het om MAFS gaat!

7. Je moet akkoord geven aan grondige backgroundchecks

Alles gaat gecheckt worden! Je mogelijke strafblad, je exen, je schulden – alle narigheden zullen ongetwijfeld aan het licht komen. Ben je daar wel klaar voor?

8. Je moet een aantal testen doorstaan

Heeft de backgroundcheck niks boven water gebracht? Dan ben je nog niet van al dit rondgeneuzel af! Je zult namelijk ook een aantal psychologische testen moeten doen, om te dubbelchecken of je een geschikte kandidaat bent. Bereid je maar vast voor…

9. Je hebt zelf niks te zeggen over je partner to be

Tuurlijk, ze zullen een aantal van jouw voorkeuren vragen en in gedachten houden bij het uitzoeken van de perfecte match – maar ze hoeven zich nergens aan te houden! De voorkeuren zijn slechts richtlijnen, waardoor je zelf dus niks te zeggen hebt over diegene met wie je voor het altaar zult staan. Spannend!

10. Je moet dag zeggen tegen sociale media

Gedurende de periode dat jullie deelnemen aan het programma, is het niet toegestaan om op sociale media actief te zijn. Dat betekent dus ruim twee maanden geen Instagram of TikTok! Wij zouden dit zeker niet aan kunnen…

11. Je moet dag zeggen tegen… Je telefoon?

Ook je telefoon kun je tijdens opnames niet bij je hebben. Wanneer de camera’s weg zijn, kun je ze er gerust weer bij pakken, maar in aanwezigheid van camera’s is dit streng verboden!

12. Je moet alles zelf betalen

Je denkt wellicht dat er van alles betaald zal worden door het programma zelf, maar dat valt vies tegen! Behalve het appartement wordt er gedurende de periode dat de stelletjes samenwonen, niks betaald door het programma zelf. Ouch!

13. Je moet je bruiloft meerdere malen filmen

Droom je al over jullie eerste kus op de bruiloft? Maak er maar eerder eerste vijf kussen van! Je zult namelijk meerdere malen scenes moeten herhalen om zo het perfecte shot te krijgen voor in het programma.

14. Je moet je houden aan 20 gasten per persoon

Dat is dus een bruiloft met maar 40 gasten! Heb je een grote familie? Dan zul je een aantal familieleden moeten teleurstellen.

15. Je moet, samen met je gasten, een geheimhoudingsverklaring tekenen

Ben je een slechte geheimhouder? Dan zul je hier zeker veel moeite mee hebben. Ook de gasten op jullie bruiloft moeten allemaal een geheimhoudingsverklaring tekenen. Awkward!

16. Je wordt op filmdagen tussen de 12 en 16 uur omringd worden door camera’s

Het programma filmt zich niet uit zichzelf! Er gaan uren aan werk in het programma, waardoor je kunt verwachten op drukke filmdagen tot 16 uur omringd te worden met camera’s. Dat is even doorwerken, hoor…

17. Je moet je houden aan de avondklok

Bij stelletjes waar het huwelijk minder succesvol lijkt, kan het zo zijn dat experts het advies geven om een avondklok in te stellen. Hier zul je je dan ook daadwerkelijk aan moeten houden, elke dag weer!

18. Je moet werkloos blijven tot de laatste aflevering op tv is geweest

Dat wordt dus even een flinke spaarrekening opbouwen, als je mee wilt doen aan dit programma. Je mag namelijk pas na de uitzending van de laatste aflevering weer aan het werk gaan.

19. Je moet in hetzelfde land waar gefilmd is voor minstens 2 jaar gewoond hebben

Wil je meedoen aan MAFS Australië? Dan moet je dus de afgelopen twee jaar daar al gewoond hebben, anders mag je niet meedoen.

20. Je mag altijd stoppen

Een voorwaarde die misschien wél een glimlach op je gezicht tovert, is de voorwaarde dat je altijd mag stoppen. Loop je de hele dag voor de bruiloft te huilen? Wees niet bang om dan je grenzen aan te geven, en er nog mee te stoppen. Je bent nooit verplicht om mee te doen!

Benieuwd naar hoe de koppels precies gematched worden? Hier lees je hoe dit matching-process precies werkt voor de koppels van Married at First Sight!

Beeld: RTL: Married At First Sight