Films & Series

Here we bingewatch again: de Mamma Mia-films staan vanaf vandaag op Netflix

mamma-mia-op-netflix

Wanneer wij onze favoriete zomerfilms moeten opnoemen, staan Mamma Mia 1 én 2 altijd bovenaan. De prachtige shots van de Griekse eilanden en de heerlijke meezingers van ABBA maken deze films naar onze mening perfectie. Dat deze films niet meer te zien waren op Netflix, deed ons dan ook veel pijn in ons hart - gelukkig komt daar vanaf vandaag verandering in! Allebei de delen zijn namelijk weer beschikbaar op deze streamingdienst.

De perfecte feel-good filmreeks

Fans van de Mamma Mia-films kunnen eindelijk hun hart ophalen, want vanaf vandaag staan beide Mamma Mia films op Netflix! Deze feelgood films zitten bomvol iconische ABBA-hits en brengen de magie van Donna and the Dynamos direct naar je huiskamer. Een échte nostalgische filmreeks die wij dan ook keer op keer kunnen bekijken!

Waar het allemaal mee begon

De eerste Mamma Mia! film kwam uit in 2008 – alweer een lange tijd geleden! Deze film was gebaseerd op de musical met dezelfde naam, waarin we het verhaal van Sophie volgen. In de film wordt zij gespeeld door de iconische Amanda Seyfried. Sophie staat op het punt om te trouwen, en nodigt voor haar bruiloft drie mannen uit die alle drie wellicht haar vader zouden kunnen zijn – Donna, haar moeder, zat namelijk niet stil! Meryl Streep speelt de rol van Donna, en ze doet dit dan ook pérfect.

Met ABBA-hits zoals ‘Dancing Queen’ en ‘Super Trouper’ is deze film dan ook een echte meezinger, en de prachtige locatie en geweldige sterrencast hebben er dan ook voor gezorgd dat deze film een wereldwijd succes werd. Beter dan deze film kan het niet, toch?

Watch on YouTube

Daar gaan we weer!

Waar we vaak merken dat de eerste film van een filmreeks toch altijd de beste blijft, hebben we dat bij de Mamma Mia films niet echt – ze zijn namelijk allebei fantastisch! Tien jaar na het succes van Mamma Mia! volgde namelijk de prequel én sequel in een, Mamma Mia! Here We Go Again. Deze film volgt het verhaal van jonge Donna en hoe zij de drie vaders van Sophie ontmoette, en tegelijkertijd ook oudere Sophie die nu in verwachting is van haar eerste baby.

When I Kissed the Teacher’, ‘Angel Eyes’ en nog vele andere hitnummers van ABBA maken ook deze film een muzikaal cadeau, en met Cher’s surprise rol als Donna’s moeder was ook dit tweede deel een echte fan favorite!

Watch on YouTube

Een derde Mamma Mia film?

Allebei deze delen zijn dus vanaf vandaag beschikbaar op Netflix, wat dan ook de perfecte gelegenheid creëert om ze eens goed te bingewatchen! Ben je nog niet bekend met deze filmreeks? Dan raden we zeker aan om vandaag de tijd te nemen ze eens te bekijken – ze zijn namelijk de perfecte combinatie van humor, emotie en iconische muziek. Een echte ontsnapping naar de zonnige dagen in Griekenland!

Geruchten gaan de ronde dat er wellicht een derde Mamma Mia film in de maak is – en wij kunnen niet wachten! Britse komiek Alan Carr praatte namelijk zijn mond voorbij toen hij in een radioprogramma deelde dat hij te zien zou zijn in de nieuwe film… Wanneer deze film zou uitkomen, weten we jammer genoeg nog niet. In de tussentijd kunnen we in ieder geval de eerste twee delen herbekijken!

Ben jij een echte musicalliefhebber en op zoek naar films vergelijkbaar met Mamma Mia? Dan zijn hier 10 leuke films met een muzikaal tintje!

Beeld: Mamma Mia!