Films & Series

Musical fans opgelet: dit zijn 10 leuke films met een muzikaal tintje

10 leuke musicalfilms

Musicalfilms zijn al lang een onderdeel van de filmgeschiedenis. Of je nu van familieklassiekers houdt zoals The Sound of Music of meer fan bent van moderne musicals zoals Hamilton, deze lijst van de leukste musicalfilms zal zeker een liedje in je hart brengen. We garanderen dat je binnen de kortste keren meezingt en danst op enkele van de beste liedjes uit de filmwereld.

Dit zijn 10 leuke films met een musical tintje

Als het gaat om de wereld van films, zijn er tal genres om te overwegen. Sommigen houden misschien van romantische komedies, terwijl anderen de voorkeur geven aan klassieke horrorfilms. Maar voor bepaalde filmfanaten is de categorie die de kroon spant toch wel echt musicalfilms.

Hoewel de meeste musicalfilms een vergelijkbare formule volgen – zoals pakkende liedjes en indrukwekkende dansroutines – is het genre verrassend divers. Dit betekent dat er altijd een optie is voor iedereen, van een hartverscheurend drama tot films die een kijkje geven in belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis. Bovendien zijn sommige van de meest populaire Broadway-shows aangepast voor het witte doek, waardoor een vleugje Broadway rechtstreeks naar je bank wordt gebracht.

1. The Sound of Music

In een van de meest klassieke musicalfilms tot nu toe, speelt Julie Andrews een gouvernante die de harten van de familie Von Trapp wint in het nazi-tijdperk in Oostenrijk. Het resultaat is een geliefde film die zowel episch als hartverwarmend is, compleet met enkele van de meest iconische muzikale nummers aller tijden. Dit is een must watch!

Watch on YouTube

2. Footloose

In dit muzikale drama werd Kevin Bacon beroemd met de rol van Ren McCormack, een tiener uit Chicago die naar een stad verhuist waar dansen verboden is. Terwijl hij in opstand komt tegen het verbod van de dominee en probeert de wet ingetrokken te krijgen, wordt hij verliefd op de dochter van de dominee; hij wilt namelijk niets liever dan bij haar zijn. Deze film vol ongelofelijk voetenwerk is ook een echte klassieker.

Watch on YouTube

3. La La Land

Als een ware liefdesbrief aan Hollywood binnen het musicalgenre, volgt La La Land de dromerige romance van een aspirant-actrice, gespeeld door Emma Stone, en een jazzmuzikant, gespeeld door Ryan Gosling, in het gouden tijdperk van L.A. Dit is een mooie film die je ademloos achterlaat – vooral door de spectaculaire soundtrack en het diepgaande einde van de film.

Watch on YouTube

4. Grease

Wie kan deze vreugdevolle, handenwringende musicalfilm nu vergeten? Compleet met een legendarische cast en tal van karaoke favorieten – ‘Summer Nights’ is een echte aanrader –  is Grease ongetwijfeld een van de meest blijvend populaire musicalfilms tot nu toe.

Watch on YouTube

5. Mamma Mia!

Voor alle fans van ABBA is deze musicalfilm een heerlijk avontuur met enkele van de meest iconische en aanstekelijke hits van de supergroep – inclusief ‘Dancing Queen’ natuurlijk. Voor de liefhebbers van de film is er ook nog een deel twee uitgekomen in2018: Mamma Mia! Here We go Again.

Watch on YouTube

6. Hairspray

De pakkende, aanstekelijke nummers zijn één van de meerdere redenen om deze feel good hit over een dansliefhebbende tiener in Baltimore te kijken. Een andere reden? John Travolta speelt in de film als Tracy’s moeder Edna en ook Zac Efron is in deze film te zien als de knappe Link. Trek je dansschoenen maar aan!

Watch on YouTube

7. The Greatest Showman

Geïnspireerd door het waargebeurde verhaal van P.T. Barnum, schittert The Greatest Showman met zijn betoverende optredens van een sterrencast. Beroemdheden als Hugh Jackman, Zac Efron en Zendaya spelen de hoofdrol in dit mooie verhaal. Deze film voert het publiek mee op een meeslepend avontuur door de wereld van de showbusiness.

Watch on YouTube

8. Pitch Perfect

In Pitch Perfect wordt lachwekkende comedy gecombineerd met moderne hits. In deze populaire film volg je het leven van de studente Beca, gespeeld door Anna Kendrick, die lid wordt van het a-capella-team van haar school. Zelfs als je de film – of de twee daaropvolgende films, die ook aan te raden zijn – niet hebt gezien, zul je zeker de virale ‘Cup Song‘ herkennen.

Watch on YouTube

9. A Star Is Born

In de remake van de originele film uit 1937 ontdekt een ervaren muzikant, gespeeld door Bradley Cooper, een worstelende zangeres, gespeeld door de enige echte Lady Gaga, en wordt hij verliefd op haar. Het resultaat is een emotioneel krachtige film waarmee Gaga haar allereerste Oscar won voor haar prachtige nummer ‘Shallow’.

Watch on YouTube

10. Wonka

Het verhaal van Willy Wonka’s beroemde chocoladefabriek is al geliefd voor meer dan een halve eeuw. Dus waarom zou je niet meer te weten willen komen over de man die het allemaal begon? Timothée Chalamet speelt de titelrol in de gloednieuwe musicalfilm Wonka, die inzoomt op hoe Willy Wonka de populaire snoepman werd. Het verhaal van Wonka blijkt veel meer te zijn dan alleen een liefde voor chocolade, en de originele liedjes die voor de film zijn geschreven, doen uitstekend werk om geluk en waardering te brengen voor alles wat zoet is.

Watch on YouTube

Beeld: La La Land