Food

Mexico met een vleugje Italië: zo maak je Italiaanse nacho’s

makkelijk-nacho-recept

Op zoek naar unieke, maar makkelijke recepten om indruk mee te maken op je vrienden? Dan is deze zomerse snack ideaal voor jou! Het recept voor deze Italiaanse nacho's is ontzettend simpel, dus ook voor de beginner chefs is het foutloos te volgen, en door de bijzondere mix van een traditioneel Mexicaans gerecht en kenmerkende Italiaanse ingrediënten is het een echte cultuurshock voor de tong! Zeker het proberen waard dus.

Zomerse snacks

De zomer is aantocht, en daarbij horen natuurlijk ook de gezellige barbecues. Lekker in de tuin zitten met de familie, of op het balkon met een paar vriendinnen: we willen geen seconde uit de zon zitten nu hij eindelijk schijnt! Ideaal voor op deze leuke momenten, zijn dan ook lekkere hapjes om samen van te snoepen. Normaal reiken we al snel naar een stokbroodje met dips, of een bakje olijven – maar het is eigenlijk heel eenvoudig om een zomerse snack naar een heel nieuw niveau te brengen. Bijvoorbeeld met deze Italiaanse nacho’s!

Ingrediënten

 1. Tortilla chips naturel
 2. Parmezaanse kaas
 3. Verse pesto
 4. Snacktomaatjes
 5. Burrata

Aan de slag!

 1. Pak een ovenschaal en gooi de helft van de tortilla chips in de zak
 2. Rasp de helft van de Parmezaanse kaas over deze eerst laag tortilla chips
 3. Gooi boven op de geraspte kaas de rest van de tortilla chips, en bedek deze nogmaals met de resterende Parmezaanse kaas
 4. Bak deze schaal in de oven totdat de kaas gesmolten is
 5. Snijd ondertussen de snacktomaatjes in halfjes en garneer hiermee de nacho’s nadat deze uit de oven zijn gehaald
 6. Verdeel met een lepel de verse pesto over de nacho’s en tomaatjes
 7. Maak de nacho’s af door de burrata er op te leggen en in open te snijden. Lekker smullen!

Een Italiaanse en Mexicaanse mix

Deze Italiaanse nacho’s gaan helemaal viral op Instagram, niet alleen door hoe lekker ze er uit zien, maar ook door hoe eenvoudig het is om te maken! Dit zomerse recept is ideaal als snack, doordat het niet veel tijd kost om te maken, maar er toch veel luxer uit ziet dan een simpel zakje chips.

De unieke combinatie van pesto, burrata en tortillachips zorgen ervoor dat dit een recept een echte mengelmoes is van de Italiaanse en Mexicaanse keuken. Deze snack zal dan ook zeker indruk maken op je vrienden, en dat voor een klein prijsje! De ingrediënten zijn namelijk makkelijk te verkrijgen voor een laag prijsje bij welke supermarkt dan ook, waardoor de voorbereidingen helemaal niet veel werk zijn!

View post on Instagram
 

Op zoek naar andere zomerse recepten om te maken? Deze Limoncello jelly shotjes moet je proberen voor een heerlijke zomeravond met je vrienden!

Beeld: Pexels