Food

Zomerse snack: deze Limoncello jelly shotjes moet je proberen voor een heerlijke avond

limoncello jelly shots

Easy peasy lemon squeesy! Niks is lekkerder dan een goede Limoncello op een terrasje. Als de zon schijnt en het lekker weer is, hebben we steeds meer zin in terrasjes en lekkere drankjes! Heb je na te vaak genoten te hebben van Limoncello even genoeg van dit drankje en is het tijd voor een upgrade? Wij hebben dé perfecte oplossing: Limoncello jelly shotjes! Ze zijn niet alleen verfrissend en fruitig, maar ook nog eens supermakkelijk om te maken!

Limoncello

Limoncello, dat heerlijke drankje waar we allemaal zo van houden, heeft zijn oorsprong in het prachtige Italië. Het wordt voornamelijk geproduceerd in de regio’s Campania, Sicilië en Sardinië, waar het warme klimaat en de vruchtbare grond perfect zijn voor het telen van citroenen. Limoncello wordt gemaakt van citroenschillen, alcohol, water en suiker. Door de citroenschillen te laten trekken in alcohol, wordt de smaak van de citroenen intenser en krijgt de Limoncello zijn kenmerkende frisse en zoete smaak. Hoe kunnen we beter van dit heerlijke drankje genieten, dan door terrasjes te pakken wanneer het zonnetje in Nederland weer lekker schijnt? Dat doen we met zelfgemaakte Limoncello jelly shotjes!

Zo maak je heerlijke Limoncello jelly shotjes

Ingrediënten:

 • 8 citroenen
 • 240 ml water
 • 200 gram suiker
 • 3 gelatineblaadjes
 • 240 ml citroensap
 • 180 ml Vodka

Aan de slag!

 1. Snijd de citroenen doormidden en haal voorzichtig het vruchtvlees en de binnenkant eruit. Zorg ervoor dat de citroenen stevig blijven staan, zodat je later het mengsel er zonder te knoeien in kan gieten.
 2. Verwarm 240 ml water in een steelpan op het fornuis en breng het aan de kook.
 3. Voeg, zodra het water kookt, 200 gram suiker toe aan het water. Roer goed door totdat de suiker volledig is opgelost in het water.
 4. Voeg de inhoud van 3 gelatinezakjes toe aan het suikerwater en roer goed door totdat de gelatine volledig is opgelost. Voeg vervolgens 240 ml vers citroensap en 180 ml vodka toe aan het mengsel. Blijf roeren totdat alles goed gemengd is.
 5. Giet het mengsel voorzichtig in de lege citroenhelften. Zorg ervoor dat je de citroenen niet te vol giet, anders kunnen ze omvallen. De citroenen dienen dus als een soort bekertje, how cute!
 6. Plaats de gevulde citroenen in de koelkast en laat ze minimaal 5 uur opstijven, zodat het mengsel hard is en een jelly structuur heeft.
 7. Als de jelly shots stevig zijn geworden, haal je ze uit de koelkast en snijd je ze doormidden. Je citroen jelly shots zijn nu klaar om geserveerd te worden! Geniet ervan tijdens een feestje of gewoon als verfrissende traktatie op een zonnige dag. Cheers!
View post on Instagram
 

Op een feestje of Barbecue

Limoncello jelly shotjes zijn dé ideale party snack! Niet alleen zijn ze overheerlijk, maar ze zien er ook nog eens ontzettend cute uit. Met hun zomerse uitstraling brengen ze meteen de feeststemming naar boven. Ze zijn super easy te maken en je kunt ze van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Dus zelfs als je weinig tijd hebt om je party snacks voor te bereiden, heb je met deze jelly shots een gegarandeerd succes op je feestje! Heb je de taak gekregen om een verfrissend snackje te maken, tijden de zomerse familie barbecue? Dan moet je deze maken! Perfect voor een feestje, barbecue of zomerse tuinfeestjes. Bel je besties maar op, want het feest kan beginnen!

 

 

Beeld: Pinterest