Films & Series

Alles wat we weten over het laatste seizoen van ‘Stranger Things’

Laatste-seizoen-8-films- Strange-Things

We zijn helemaal fan van de spannende serie Stranger Things! Helaas binge-watchen we het nieuwe seizoen vaak in één keer, omdat de afleveringen niet zo lang zijn. Wil je langer genieten van het mysterieuze dorpje Hawkins? Kun je niet zonder Eleven en haar bijzondere krachten? Wil je meer zien van Will, zijn vrienden en de angstaanjagende Demogorgon? Dan hebben we goed nieuws voor je! Er komt namelijk een nieuw seizoen aan, en dit keer bestaat het seizoen uit 8 mini-films!

Het laatste seizoen

We zaten allemaal aan de buis gekluisterd toen het vierde seizoen van Stranger Things uitkwam. De Netflix-serie werd inmiddels een cultureel fenomeen dat tieneravonturen combineerde met 80’s nostalgie en paranormale mysteries. Geen wonder dat de serie zo’n grote fanbase heeft opgebouwd!

In seizoen 4 maakten we kennis met Vecna (001/Henry Creel), de monsterlijke schurk van dat seizoen. Net als Eleven was hij een product van Dr. Brenners experimenten. El gebruikte haar krachten om hem naar de Upside Down te verbannen, wat meteen de poort naar deze alternatieve wereld opende, zoals we in seizoen 1 al zagen.

Jim zat in Rusland met Joyce en Murray, terwijl Mike, Will en Jonathan zich in zonnig Californië bevonden. Steve was weer aan het babysitten samen met Nancy en Robin, en Eleven was terug in een laboratorium ergens in de woestijn met de enge Papa. Ondertussen moordde de meedogenloze Vecna erop los in Hawkins om zijn eigen poorten naar de Upside Down te openen, waarbij Max een van zijn doelwitten was. Best wel spannend dus! Er komt nu een nieuw seizoen aan, en het belooft nog meer avontuur en mysteries te brengen. We kunnen niet wachten om voor de laatste keer terug te keren naar Hawkins en opnieuw mee te leven met onze favoriete personages!

Net even anders

Het laatste seizoen van Stranger Things komt eraan, en het wordt groots! Actrice Maya Hawke liet in de podcast Podcrushed van collega Penn Badgley weten dat we ons kunnen voorbereiden op langere afleveringen dan ooit tevoren. “We maken eigenlijk gewoon acht films”, vertelt de 25-jarige Hawke, die sinds seizoen drie schittert als Robin Buckley. Dit is geen totale verrassing, want ook in seizoen vier duurden de meeste afleveringen meer dan 75 minuten, met de laatste aflevering die maar liefst tweeënhalf uur lang was.

Maya, dochter van acteurs Ethan Hawke en Uma Thurman, gaf ook wat meer inzicht in de lange pauzes tussen de seizoenen. “Onze showrunners, Matt en Ross, nemen veel verantwoordelijkheid,” legt ze uit. “Ze hebben een geweldig team van schrijvers, maar ze zijn erg betrokken. Het kost veel tijd om elk seizoen te schrijven, en het duurt lang om ze op te nemen.” Het goede nieuws? De cast is alweer druk bezig met het filmen van het laatste seizoen en de opnames zullen deze maand worden afgerond.

De releasedatum

De Duffer Brothers, Matt en Ross, kondigden op 17 februari 2022 het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things aan, dit spannende nieuws brachten ze door middel van een brief aan de Stranger Things-fans. Sindsdien komt er steeds meer informatie naar buiten over seizoen vijf. De eerste aflevering gaat bijvoorbeeld ‘Chapter One: The Crawl’ heten. Helaas is er nog geen releasedatum bekend. Hopelijk weten we snel meer over wanneer we het nieuwste en laatste seizoen kunnen gaan binge-watchen.

Beeld: Stranger Things