Real life

Heftig verhaal: ‘Mijn vader is verliefd op mijn beste vriendin’

heftig-verhaal

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een Girlscene-lezeres waarvan haar vader verliefd is op haar beste vriendin

Heftig verhaal

‘Ik zit momenteel in een hele lastige situatie. Mijn vader is namelijk al een tijdje verliefd op mijn beste vriendin. Ik zal wel even bij het begin beginnen. Toen we in de vierde klas van de middelbare school zaten kwamen mijn beste vriendin en ik voor het eerst bij elkaar in de klas. Het klikte eigenlijk gelijk heel erg leuk en sindsdien zijn we ook echt onafscheidelijk. We spreken elkaar bijna iedere dag en als we elkaar niet zien, dan bellen we elkaar wel. Maar dat is dus sinds kort behoorlijk veranderd.

Twee handen op één buik

Mijn ouders zijn al lange tijd uit elkaar. Dat gebeurde toen ik nog op de basisschool zat. Mijn moeder is er toen vandoor gegaan met haar baas. Ik heb er daarom toen voor gekozen om mijn vader te steunen en ben ook bij hem gebleven. Het contact met mijn moeder verliep voor langere tijd stroef, daarom spreken we haar ook bijna niet meer. En daar hebben mijn vader en ik ook allebei vrede mee. Het is gewoon hij en ik samen nu, althans dat dacht ik.

Natuurlijk heeft mijn vader in de afgelopen jaren wel eens een date gehad. Het is ook zeker geen lelijke man om te zien, dus ik snap wel dat hij veel aandacht kreeg van andere vrouwen. Maar hij wilde daar vaak niets van weten, omdat hij het met z’n tweeën prima vond. Mijn vader en ik waren echt twee handen op één buik. Totdat ik mijn vriendin op een middag vanuit school meenam naar huis om huiswerk te gaan maken.

Onschuldig

We waren toen allebei 16 jaar oud, dus ik zocht er nog niet heel veel achter. Mijn vader was altijd gewoon heel vriendelijk tegen haar, maar dat is hij tegen iedereen. Het is een vriendelijke, vrolijke man. We hielden vaak filmavondjes bij ons thuis en mijn vader was daar dan ook bij. Het leek toen allemaal zo onschuldig, maar achteraf had ik beter moeten weten. Nu kan ik er niets meer aan doen, het is al te laat.

Dit is inmiddels alweer een aantal jaar geleden. Ik ben twee weken geleden vierentwintig jaar geworden en mijn vriendin is ook vierentwintig. Maar het verschil met mijn vader is nog steeds achtentwintig jaar. En geloof het of niet, maar ze zijn inmiddels al vier maanden aan het daten. En ik kan het niet aanzien. Mijn beste vriendin komt nu niet meer bij mij thuis om mij te zien, maar mijn vader. Ze blijft soms zelfs slapen, terwijl ik in de kamer ernaast lig.

Lees ook:
Heftig verhaal: ‘Toen ik 14 was stond ik er niet bij stil en nu ben ik onvruchtbaar’

Meant to be

Ik heb al een aantal keren aangegeven dat ik er écht niet achtersta, maar echte liefde houd je niet tegen. En ze beweren dat dat is wat hier nu gebeurt. Ik ben het er niet mee eens en heb al meerdere keren tegen mijn vriendin gezegd dat ik er ongemakkelijk van wordt. Maar ze zegt steeds dat ze van mijn vader houdt en dat het meant to be is.

Ik heb zelf inmiddels ook al zeven maanden een relatie en heb daarom besloten om bij hem te gaan wonen, omdat ik het niet meer aankan dat mijn beste vriendin mijn stiefmoeder wordt. En aangezien er met mijn moeder ook geen contact meer is, was dit de enige optie die ik had. Ik zal nu voorlopig hier blijven, maar ik hoop oprecht dat deze relatie iets tijdelijks is en dat ik uiteindelijk mijn beste vriendin weer terugkrijg.