Films & Series

Movie-time! Dít zijn de leukste films om te kijken op Valentijnsdag

films-valentijnsdag

Elk jaar gaan we met Valentijnsdag massaal naar ons favoriete restaurant om romantisch te dineren met onze lover. Maar misschien is het dit jaar eens leuk om wat anders te doen! Kruip dicht tegen elkaar aan en kijk een van deze films om jouw Valentijnsdag compleet te maken!

1. Notting Hill

Laten we deze lijst beginnen met één van de ultieme klassieke films voor Valentijnsdag. Voor degene die hem nog niet gezien hebben, better late than never! In Notting Hill volg je het liefdesavontuur tussen een beroemde filmster en een ‘simpele’ boekwinkeleigenaar. De liefde spat van het scherm af en het is iedereens droom om dit mee te maken. En wees eerlijk, wie wil er nu niet naar een spicy scene kijken van Julia Robert en handsome Hugh Grant? Kijken dus!

Watch on YouTube

2. Little Women

Little Women is een verfilming van het gelijknamige boek uit 1868, maar het is alles behalve oubollig! Er zijn meerdere verfilmingen, maar wij hebben het over degene uit 2019. De film is niet alleen geweldig door het prachtige liefdesverhaal, maar ook door de geweldige outfits! De vier vrouwen in deze romantische-drama zijn vastberaden over hun toekomst en ook in de liefde.

Watch on YouTube

3. A Star Is Born

Pak de tissues er maar bij! Dit is alweer de derde remake van de film uit 1937, maar elke verfilming heeft zijn eigen karakter. Hier stralen Lady Gaga en Bradley Cooper op het witte doek en zij vertalen dit verhaal als geen ander. Jackson Maine wordt verliefd op de onbekende, jonge artiest Ally. Hij zorgt ervoor dat zij haar dromen najaagt, terwijl zijn eigen leven langzaam uit elkaar valt. Deze film is een emotionele rollercoaster en zeker de moeite waard om je avond voor vrij te houden!

Watch on YouTube

4. The Lucky One

The Lucky One is wel de allerzoetste uit deze rij met films om te kijken op Valentijnsdag (uit dit rijtje tenminste). In deze film volg je oorlogsveteraan Logan die aan de hand van één foto zijn droomvrouw achterna gaat. Hij is ervan overtuigd dat de mysterieuze vrouw in de foto hem geluk zal brengen. Logan wordt gespeeld door niemand minder dan de knappe Zac Efron. Des te meer reden om te kijken 😉

Watch on YouTube

Lees ook:
Deze films moet jij kijken op basis van je sterrenbeeld

5. My Best Friend’s Wedding

Omdat we geen genoeg kunnen krijgen van deze vrouw, daar is ze weer: Julia Roberts! Deze keer kruipt ze in de huid van Julianne. Wanneer haar beste vriend Micheal gaat trouwen, komt ze erachter dat ze dit toch wat lastiger vindt dan ze had verwacht. Dit kan ze niet accepteren en ze doet er alles aan om de wedding dwars te zitten. Grappig, lief en romantisch.

Watch on YouTube

6. The Age of Adeline

Dit is wel een van de beste films om te kijken op Valentijnsdag, het heeft alles wat je nodig hebt! Een ontroerend verhaal, een dosis romantiek en niet te vergeten, een hele knappe cast! We zien hoe Blake Lively de hoofdrol van Adeline op zich neemt. Een vrouw die door een ongeluk geen dag ouder kan worden. Dit brengt veel mooie momenten met zich mee, maar het levert haar ook bindingsangst op. Wanneer zij Ellis (hottie Michiel Huisman) ontmoet kan ze haar gevoelens niet meer negeren én er staat ook nog een oude bekende op haar te wachten.

Watch on YouTube

7. Pride & Prejudice

Hoe we de lijst begonnen, zo sluiten we hem ook af, met een klassieker! Zin om even lekker weg te dromen en je helemaal in te leven? Dan is dit zeker een van die films die je wil kijken op Valentijnsdag. In deze grappige romantische-drama zie je hoe Lizzy Bennet hoteldebotel verliefd wordt op mr. Darcy. Is dit gevoel ook wederzijds? De acteurs zetten een geweldige performance neer en brengen de humor in deze emotionele classic.

Watch on YouTube

Beeld: pinterest