Lifestyle

Dit zijn de 6 gezelligste kerstmarkten van Nederland

december-kerstmarkten-nederland

De een moet er nog niet aandenken en de ander kan niet wachten totdat de kerstboom weer opgetuigd kan worden. De herfst is nog maar net begonnen, maar de voorbereidingen van de kerstperiode zijn al in volle gang. Op deze data kan jij terecht bij de gezelligste kerstmarkten in Nederland.

Kerststad Valkenburg

17 november t/m 7 januari

In november is het alweer zover, de eerste kerstmarkten in Nederland openen haar deuren voor de liefhebbers. We kunnen halverwege deze maand al langskomen bij Kerststad Valkenburg. Een van de eerste en langste markten rondom deze feestelijke periode. Jaarlijks komen er duizenden mensen traditiegetrouw naar de stad om zich te laten verwonderen. De markt loopt niet alleen bovengronds, maar ook in de ondergrondse grotten van Valkenburg kan je langs de leukste kerstkraampjes. Deze bijzondere ervaring is het zeker waard om eens mee te maken.

View post on Instagram
 

Magisch Maastricht

30 november t/m 31 december

Met een naam als ‘Magisch Maastricht’ verwachten wij een heleboel gezelligheid en prachtige versieringen die het ultieme kerstgevoel geven. En dit is precies wat we de hele maand december gaan meemaken in de Limburgse stad. Deze markt mag zich niet voor niks een van de beste kerstmarkten in Nederland noemen. Op een groot plein in Maastricht, Het Vrijthof, struikel je over de leukste kerstkraampjes, een feestelijke overdekte schaatsbaan en een verlicht reuzenrad!

View post on Instagram
 

Kerstmarkt Haarlem

8, 9 & 10 december

Ook in Haarlem weten ze hoe ze kerst moeten vieren. Van De Grote Markt tot aan de smalste zijstraatjes eromheen worden volledig omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. Het grote pronkstuk is de ijsbaan, maar als je niet zo sportief bent aangelegd kan je altijd nog van de kerstverlichting genieten met een mok warme chocomelk in je hand. Ga in het tweede weekend van december langs bij een van de leukste kerstmarkten in Nederland.

View post on Instagram
 

Kerstmarkt Amsterdam

13 december t/m 26 december

De hoofdstad van ons landje mag natuurlijk niet overgeslagen worden. In deze enorme stad is er niet één traditionele kerstmarkt waar je terecht kan voor een heerlijk glühweintje, maar er zijn er meerdere verspreid door Amsterdam. De bekendste is degene op het Museumplein. Hier kan je schaatsen onder de schijnwerpers van het Rijksmuseum en kan je een kijkje nemen bij de Ice Christmas Village. Laat je schaatsen vast slijpen en roep je besties bij elkaar voor een onvergetelijke avond.

View post on Instagram
 

Dordtse Decemberdagen

15 december t/m 31 december

Een van de knuste kerstmarkten in Nederland bevindt zich in Dordrecht. De Dordtse Decemberdagen is een twee weken lange periode van feest en kerstsferen. Het historische centrum wordt ondergedompeld in winterwonderland attributen en versieringen. Op de weekenddagen 16 en 17 december kun je langs bij de kersthuisjes en foodtrucks op de Decembermarkt. En het Winterplein, de tuin van de Grote Kerk, is open voor bezoekers van 26 tot en met 31 december. Hier kan je gezellig met vrienden en familie bijeenkomen om te genieten van het overheerlijke eten.

View post on Instagram
 

Deventer Dickens Festijn

16 & 17 december

Last but not least, hebben we het Deventer Dickens Festijn. Niet een kerstmarkt hoe je dit verwacht, maar wel een enorm gezellig én gratis (!) evenement. De oude binnenstad krijgt een make-over en veranderd in een prachtig 19e-eeuws Engels dorpje. Je komt hier alle 950 personages uit de boeken van Charles Dickens tegen en je kijkt je ogen uit. Geen wonder dat de stad jaarlijks vele bezoekers uit binnen- en buitenland trekt.

Beeld: instagram @lototskayalera