Food

Het is bewezen: chocolade verhoogt je productiviteit op de werkvloer

chocolade-productiviteit

Dat chocolade best wel een aantal gezondheidsvoordelen heeft, wist jij misschien al. Maar wist jij ook dat chocolade de productiviteit van jou en je collega's verhoogt op de werkvloer? Wij leggen het aan je uit! 

Gezondheidsvoordelen

Als jij regelmatig een stukje pure chocolade eet, zou dit goed zijn voor de gezondheid van je hart en verlaagt het ook nog eens je bloeddruk. Dan hebben we het wel over donkere chocolade die meer dan 60% cacao bevat. Uit onderzoek blijkt nu dus ook dat donkere chocolade je productiviteit kan verhogen. Ook zou het ervoor zorgen dat je aandacht en productiviteit een boost krijgt. Hoe handig is dat?

Concentratievermogen neemt toe

Misschien heb jij het wel eens gemerkt. In de middag ervaren veel mensen wel eens een dipje. We grijpen dan snel naar een kop koffie, maar je kunt jezelf dus misschien beter trakteren op stukje pure chocolade. Je zult je dan gelijk een stuk alerter voelen en je concentratie neemt ook toe. Trakteer jezelf en je collega’s volgende keer maar op een lekkere reep. Jullie zullen beter gaan presteren, en stressgevoelens nemen af. Je lichaam maakt hierdoor ook endorfines aan, wat zorgt voor een ultiem geluksgevoel.

Beeld: pinterest