Food

Voor de augurkenliefhebbers: het frikandickle broodje

Augurkenliefhebbers-frikandickle-broodje

Frikandelbroodjes zijn al lang de favoriete snack voor de liefhebbers van deze Hollandse lekkernij. Zodra de schoolbel gaat, vormen zich lange rijen in de supermarkten, en het is altijd een race tegen de klok om zo'n heerlijk bladerdeegbroodjes te bemachtigen voor de lunch. Maar te vaak grijpen we mis, en dat is een teleurstelling die we maar al te goed kennen. Er zijn al een hoop andere variaties die je kan proeven. Maar wat gebeurt er als je die klassieke lekkernij een pittige make-over geeft? Say hello to the frikandicklebroodje!

Waarom we smullen van frikandelbroodjes

Frikandelbroodjes hebben een speciale plek in ons hart – en maag! De krokante korst, gevuld met hartige gehaktvulling, is gewoonweg onweerstaanbaar. Het is de ultieme snack voor onderweg, een snelle hap tussen de lessen door, of gewoon als troostvoer na een lange dag. Maar laten we eerlijk zijn, soms willen we gewoon iets nieuws proberen – een twist geven aan onze geliefde snacks. Gelukkig hebben we weer wat nieuws gespot waar onze maag meteen van begint te knorren: het frikandicklebroodje!

Het frikandicklebroodje

Die vertrouwde korst, maar in plaats van de gebruikelijke frikandelvulling, proef je een verrassende en pittige augurk. Ja, je leest het goed – een augurk in plaats van een frikandel! Het klinkt misschien een tikkeltje gek, maar het is een smaakexplosie waar je geen genoeg van zult krijgen. Het frikandickle broodje combineert de hartige crunch van het klassieke frikandelbroodje met de pittige frisheid van augurken. Het is niet voor niets dat Allerhande deze lekkernij al voor het eerst maakt in een TikTok-video – ze zien er gewoonweg overheerlijk uit!

Zo maak je het frikandicklebroodje

Ingrediënten:

  • Bladerdeeg
  • 4 plakken kaas
  • Ketchup
  • één grote augurk
  • Melk
  • Chilivlokken

Aan de slag!

  1. Pak twee plakken bladerdeeg en snijd in één ervan een paar sierlijke strepen – deze zullen later bovenop het broodje liggen als een prachtige decoratie. Leg vervolgens het andere vel bladerdeeg horizontaal neer en leg daar verticaal vier plakken kaas op. Je kunt de kaas gemakkelijk afsnijden met een kaasschaaf.
  2. Smeer een beetje ketchup over de kaas en leg dan een grote augurk in het midden, ook verticaal. Neem nu het vel bladerdeeg waar je eerder in gesneden hebt en leg dit er bovenop. Druk beide kanten goed op elkaar en snijd het geheel in de gewenste vorm. Hierna breng je een beetje melk op de bovenkant aan en voeg je een snufje chilivlokken toe.
  3. Plaats het broodje vervolgens in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak het gedurende 6 tot 7 minuten tot het mooi goudbruin is. En voilà, daar is jouw overheerlijke frikandicklebroodje, klaar om van te genieten!
View post on TikTok

Beeld: TikTok: @allerhande