Food

Lekker recept voor in het weekend: de loempia-frikandel uit de airfryer

loempia-frikandel

In het weekend met de meiden een wijntje doen is heel erg gezellig, en door horen natuurlijk ook de nodige borrelhapjes bij, maar om nou iedere keer aan de bitterballen met frikandellen te gaan wordt ook een beetje standaard. De hoogste tijd dus, om de loempia-frikandel uit de airfryer dit weekend nog uit te proberen!  

De loempia-frikandel uit de airfryer

Ben jij gek op loempia’s en frikandellen? Dan staat dit recept jou op het lijf geschreven en is het dan ook hoog nodig tijd dat jij de loempia-frikandel uit de airfryer dit weekend nog probeert. Maak je geen zorgen, voor dit recept sta je geen uren in de keuken, want zo’n loempia-frikandel is binnen een handomdraai gemaakt en dat betekent natuurlijk dat je meer tijd met de meiden overhoudt. Ga naar de supermarkt om de nodige wijn voor jullie borrelavondje te halen en vergeet deze ingrediënten dan vooral niet!

Dit heb je nodig:

  • 5 frikandellen
  • 5 vellen filodeeg
  • Chilisaus

Aan de slag

  • Als je de ingrediënten hebt gehaald, kun je eindelijk aan de slag gaan en we beginnen makkelijk. De eerste stap is namelijk een vel filodeeg open neerleggen en vervolgens bestrijken met een beetje chilisaus, waarop je daarna een frikandel neerlegt.
  • Vouw daarna de punten van het filodeeg over de frikandel en rol deze er vervolgens strak over heen, daarna is het de bedoeling, als je bij het laatste stukje filodeeg bent aangekomen, dat je een klein beetje water op dit laatste stukje smeert. Zodat het filodeeg aan de loempia-frikandel kan gaan hechten, zoals je in het filmpje hieronder kunt zien.
  • Als laatste hoef je alleen nog maar de loempia-frikandel zes minuten op 200 graden Celsius in de airfryer te stoppen en het borrelen kan beginnen. Eet smakelijk!

Watch on YouTube

Beeld: FavorFlav