Lifestyle

Sekslessen van Laci Green, volg jij ze al?

We hebben allemaal onze onzekerheden. Het lichaam, liefde, jongens, andere meiden en niet te vergeten, Seks. Met hoofdletter. Het kan moeilijk zijn om over bepaalde zaken te praten. want onzekerheden zijn er niet voor niets. De Amerikaanse Laci Green gaat over grenzen en vlogt regelmatig over onder andere sex, het lichaam en de liefde. Ken jij haar filmpjes al?


Bron: Youtube

Laci Green is 23 jaar en plaatst wekelijks, dan wel om de week, een filmpje op Youtube over allerlei seksgerelateerde onderwerpen. Ze komt uit San Francisco en beheert een eigen seksvoorlichting project. Ze maakt niet alleen video's, maar geeft ook voorlichting op scholen en universiteiten, ze blogt en heeft twee websites. Bezig bijtje dus!

Watch on YouTube
 
In dit filmpje praat Laci over dik zijn. Overgewicht. Ze vraagt zich af waarom mensen zich überhaupt schamen voor te veel gewicht. Dat zegt namelijk niets over gezondheid, net zoals dun zijn dat doet. Bovendien legt ze ons uit dat dames met rondingen in de vorige eeuwen juist aantrekkelijk werden gevonden. Een belly mag! 

Vanuit een persoonlijke interesse, richt ze zich regelmatig op seks en de maatschappij. Wat kan en wat kan niet. En waarom zouden bepaalde dingen dan niet kunnen? Ze uit kritiek op stigma's en heeft haar twijfels over dogma's. 

Watch on YouTube

In dit filmpje praat ze over de competitie tussen meiden onderling. Waarom zijn meiden soms zo gemeen tegen elkaar en waar komt dat vandaan? Hoe zorg je ervoor dat zelf niet gemeen wordt, of jezelf in de strijd werpt? 

Valt het jullie ook op dat Laci serieus, maar luchtig over onderwerpen praat? Ze maakt ons duidelijk dat bepaalde dingen niet leuk zijn of niet kunnen, maar geeft door middel van soms grappige opmerkingen aan dat schaamte eigenlijk maar zelden gepast is!

Watch on YouTube
 
In dit filmpje wordt Laci tamelijk giftig. Ze nam het filmpje op naar aanleiding van een videoclip van een twaalfjarig meisje (Jenna Rose) dat een liedje over 'er lekker uitzien' en 'je zou dit wel willen' zong. In de clip danst het meisje een soort van zwoel en sensueel. Het nummer is uitgebracht en veroorzaakte veel commotie in Amerika. Laci vindt het belachelijk: ze geeft in een kleine vier minuten aan, dat kinderen niet sexy, maar mooi zijn. Het gaat nog om leuke dingen en niet over seksualiteit. Jenna zou volgens haar nooit deze clip mogen opnemen en waar zijn de ouders. Zij hebben het recht om het nummer te verbieden. Toch fris, zo'n tegenwind!
 
Het nummer (OMG, nee, dat is de titel) van de twaalfjarige Jenna Rose:
 
Watch on YouTube

Dan nog: de maagdelijkheid. Laci heeft een filmpje gemaakt voor meiden die nog geen seks hebben gehad. Ze legt uit wat er allemaal zal gebeuren en geeft je tips hoe je op een leuke manier voor de eerste keer seks hebt. Bovendien hoef je niet bang te zijn voor het 'verliezen' van je maagdelijkheid. Wat een vervelende term! Je maakt een debuut in 'het seksleven'!

Watch on YouTube

Waarom kiest Laci voor seksualiteit? Omdat seks natuurlijk ontzettend leuk is: het is gezond, voelt goed en bevat intimiteit. Maar ook vanwege alle andere zaken die erbij komen kijken: seksualiteit gaat zoveel verder dan enkel seks. 

Ben je benieuwd naar meer Laci? Klik dan hier!

Ben jij onzeker over je lichaam of over seksualiteit? Met wie praat jij erover?