Goodness: 5 Kersttoetjes om je vingers bij af te likken

Food door Noa
1 van 5

We hebben je de afgelopen weken al een paar goede kerstvoorgerechten en kersthoofdgerechten geserveerd. Maar een toetje mag natuurlijk ook niet ontbreken bij een kerstdiner. We houden er rekening mee dat je niet zo veel tijd meer hebt, dus we houden het (een beetje) simpel. Dus past er nog iets bij na al dat heerlijke eten? Dan zijn dit vijf kersttoetjes om je vingers bij af te likken. Merry Christmas!

1. Citroentoetje met limoncello 

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 70 gram suiker
  • 2 citroenen
  • 100 gram cantuccini koekjes
  • 3 á 4 eetlepels Limoncello

Bereiding:

Stap 1: pak een kom en een mixer. Mix de slagroom samen met de suiker stijf. Was één van de citroenen af onder de kraan en droog hem af. Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan de slagroom. Schep de mascarpone erbij en mix het tot een romig beslag.

Stap 2: Hak de cantuccini koekjes in grove stukjes. Pak er vier glaasjes en verdeel ½ van de koekjes over de bodem. Giet een klein beetje Limoncello over de koekjes en voeg daarna een laagje van het romige mengsel toe. Herhaal deze stappen nog een keer en eindig met het romige mengsel. Maak het geheel af met een schijfje citroen. So freshh!