OMG: Zo maak jij de beste cinnamon rolls voor kerst!

Food door Naomi Z

Wie wordt er nou niet gelukkig van een cinnamon roll? Wij in ieder geval wel en al helemaal als je ze zelf kan maken. Wat is nou een beter excuus dan deze té lekkere cinnamon rolls te maken voor kerst?

Start je kerst goed met deze cinnamon rolls!

Alles met kaneel en suiker klinkt goed in onze oren. Daarom is het de hoogste tijd dat je in de keuken aan de slag gaat met dit recept. Kijk hier hoe je ze makkelijk kan maken!

Voor de wat  luiere mensen

Okay, tegenwoordig kan je alles al kant en klaar kopen in de supermarkt, en dus ook de befaamde cinnamon rolls. Maar dat haalt de fun van het maken er wel een beetje af. 

Wat heb je nodig:

Voor 6 stuks

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 50 gram zachte boter
  • 2 tl kaneel
  • 50-60 gram lichtbruine basterdsuiker

 

Voor het glazuur:

  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el melk

 

Hoe maak je het?

1. Rol het croissantdeeg uit op je werkblad. Knijp de naden dicht en druk ze goed aan.

2. Meng de kaneel door de zachte boter heen en smeer hier het croissantdeeg mee in. Hierover verdeel je de suiker gelijkmatig. Rol dan het croissantdeeg weer op. Probeer de naad een beetje dicht te knijpen. 

3. Met een scherp mes snijd je de rol deeg in 6 plakjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Bak de cinnamon rolls in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte). 

5. Terwijl ze in de oven staan maak je het glazuur. Roer poedersuiker, vanille-extract en melk tot een dik glazuur.

6. Als de cinnamon rolls uit de oven komen serveer je ze gelijk met wat glazuur erover. 

Bron: Laura'sBakery

Voor de mensen die wat meer moeite willen doen

Voor de mensen die dus wat meer tijd, moeite en veel liefde in de cinnamon rolls wil stoppen; volg dit recept! Hier maak je echt alles dus zelf! But goood luck!

Wat heb je nodig:

Voor 20 stuks

  • 200 ml volle melk
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 7 gram droge gist
  • 420 gram tarwebloem
  • 30 gram witte basterdsuiker
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • 1 ½ theelepel vanille-extract
  • ¼ theelepel zout
  • 1 (groot) ei
  • 50 gram donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • 75 gram poedersuiker

 

Hoe maak je het?

1. Doe 175 ml melk en 50 gram boter in een steelpan en verwarm tot het ongeveer handwarm is. Zet het vuur uit, en voeg de gist toe als de boter gesmolten is. Laat ca. 5 minuten staan.

2. Zeef de bloem in een grote kom. Voeg de witte basterdsuiker, kardemon, ⅔ van het vanille-extract en het zout toe en roer door. Klop het ei los en roer erdoor. Voeg het melkmengsel toe en kneed ca. 5 minuten tot een samenhangend en elastisch deeg. Vorm een bol van het deeg en leg in een ingevette kom. Laat met een schone theedoek afgedekt 45 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek tot het in volume verdubbeld is.

3. Meng ondertussen de donkere basterdsuiker en kaneel door 60 gram van de boter tot een gladde pasta.

4. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek. Bestrijk het deeg met de kaneelboter. Rol het deeg vanaf de lange kant op en snijd in gelijke stukken van ca. 2 cm. Leg de deegrolletjes in de ingevette ovenschaal en laat afgedekt nog 45 minuten rijzen.

5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes in ca. 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 30 minuten afkoelen.

6. Smelt ondertussen de rest van de boter en meng met de poedersuiker, de rest van het vanille-extract en de melk door elkaar. Verdeel het glazuur over de kaneelbroodjes en laat 30 minuten verder afkoelen.

Bron: Allerhande

Lees ook:

Met deze adventskalender maak jij de lekkerste cocktails

Deze lekkere warme drankjes kan jij maken nu het ijskoud is buiten