Food

Fijn receptje: zo maak je een creamy pasta met citroen en artisjokken

Elke dag verzinnen wat je moet eten ‘s avonds kan soms heel vermoeiend zijn. Heb je even geen inspiratie? We’ve got you. Met dit simpele recept zet je zo een lekkere creamy pasta met citroen en artisjokken op tafel. 

Creamy gezonde pasta met citroen en arisjokken

Hallo avondeten-inspiratie! We verzamelden al deze 6 recepten om te koken voor een persoon voor je, maar misschien ben je toe aan iets nieuws. En een fijne pasta kan natuurlijk altijd. En geloof ons, deze creamy pasta met citroen en artisjokken wil je zeker proberen. Toch liever een ander soort pasta? Hier vind je recepten voor pasta met pittige wodkasaus, spaghetti carbonara en mac ‘n cheese.

Wat heb je nodig?

– 1 pakje bruine rijst pasta
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik artisjokken, uitgelekt
– 1 citroen (uitgeperst)
– 3 teentjes knoflook
– verse peterselie
– 35 gram edelgistvlokken/voedingsgist
– 1 blik kokosmelk
– 1 el uienpoeder
– 1 el zout

Zo maak je deze creamy pasta met citroen en artisjokken

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit in een koekenpan twee lepels olijfolie op middelhoog vuur. Snij de drie teentjes knoflook (of meer/minder naar keuze) en bak in de pan. Voeg de artisjokharten toe en bak alles samen zo’n drie tot vijf minuten.
3. Voeg vervolgens de kokosmelk toe. Roer alles goed door zodat de ingrediënten goed met elkaar mixen. Laat 5 minuten sudderen.
4. Voeg nu de edelgistvlokken (dit is een vegan vervanging voor kaas), het zout en het uienpoeder toe. Laat de smaken nog 5 minuten samen sudderen.
5. Roer de pasta goed door en voeg alles samen. Bestrooi met versgehakte peterselie en doe het citroensap er overheen. Je creamy pasta met citroen en artisjokken is klaar. Eet smakelijk!

Bron: kitchendancepartii.comBeeld: iStock