Travel

De leukste tips voor een weekend weg met je lover

Het wordt weer eens de hoogste tijd om quality time door te brengen met je allerliefste. Een avond uit eten of bioscoopje pakken is natuurlijk leuk voor tussendoor, maar af en toe heb je behoefte aan meer tijd samen en plan je lekker een heel weekend weg. Het is belangrijk om samen activiteiten te plannen zodat je weer helemaal tot elkaar komt en weer mooie herinneringen hebt voor later, waar je nog lekker lang van kunt nagenieten. Met deze tips kom jij het weekend wel weer door.

Ongestoord de tijd voor elkaar

Wil je echt een romantisch weekend samen, laat de telefoon dan lekker thuis (of in je tas). Even niet denken aan een nieuwe foto voor Instagram of op zoek naar het beste restaurant van de stad op Tripadvisor. Ga gewoon samen op ontdekking en kijk waar je uitkomt. Wanneer je lekker door een stad wandelt ontdek je alsnog de leukste plekken en vind je misschien wel een schattig klein restaurantje waar je anders straal voorbij was gelopen.
Vind je het lastig om van je telefoon af te blijven? Des te meer reden om hem eens een weekend te laten liggen en samen een digitale detox te doen. Het liefst laat je hem helemaal thuis, maar het kan in sommige situaties natuurlijk best handig zijn. Je gebruikt hem vaak ook wel eens als navigatie of in noodgevallen. Maar daarnaast laat je de telefoon lekker voor wat het is en gebruik je al die extra tijd lekker voor elkaar. 

Hotel met jacuzzi

Beeld je dit eens in: een lange romantische wandeling over het strand, diner bij kaarslicht en de dag afsluiten met een nachtje slapen in een hotel met jacuzzi. Beter dan dat wordt het niet. Of je nou een actieve of ontspannend dag hebt gehad, de dag afsluiten met een lekker glaasje bubbels in de jacuzzi maakt het weekend helemaal compleet. Even helemaal wegdromen met elkaar in het warme water zorgt voor totale ontspanning. Daarna nog even een sexy film samen kijken op het bed van de hotelkamer en je komt helemaal in hogere sferen. 

Romantisch wandelen of fietsen

Ben je het zat om maar weer door een stad te slenteren en heb je eens zin in iets anders? Denk dan eens aan een lekker weekend wandelen of fietsen. Nederland ligt vol met prachtige wandel- en fietsroutes. Als we iets geleerd hebben het afgelopen jaar dan is het wel dat Nederland ook vol is met mooie plekjes. Je kunt vanuit de plaats waar je woont, of het hotel waar je verblijft een aantal mooie routes fietsen of wandelen, maar je kunt er ook voor kiezen om met een klein rugzakje met de basisbenodigdheden naar je eindbestemming te wandelen of fietsen. Onderweg heb je de leukste gesprekken, ontdek je Nederland eens van een andere kant en ben je óók nog eens sportief bezig. Misschien wel het begin van een leuke nieuwe traditie of een langere wandel- of fietsreis. 

Actief en sportief het weekend door

Naast fietsen en wandelen kun je uiteraard nog veel meer andere leuke actieve dingen ondernemen. Wanneer je samen actief bent dan leer je elkaar toch ook weer op een andere manier kennen. Misschien ontdek je wel een kant van je geliefde die je nog niet kende. Wat dacht je van bijvoorbeeld een salsa avond? Rotsen beklimmen in de Ardennen of een ochtend samen suppen. Als je samen actief bezig bent dan kun je daarna ook weer heerlijk ontspannen en terugkijken op een echte prestatie. Samen sporten kan ook best romantisch zijn.

Ultiem relaxen

Is een hotel met jacuzzi nog niet genoeg ontspanning voor je? Dan boek je een heel weekend vol met wellness. Er zijn veel mooie wellnessresorts in Nederland waar je ook een overnachting kunt boeken, voor het ultieme weekend vol ontspanning. Begin je ochtend met een gezond ontbijt en duik daarna lekker de sauna in om natuurlijk te eindigen in het koude dompelbad. ‘S middags een heerlijke verse lunch, waarna je nog even een duik neemt in het zwembad. Daarna heb je een lekkere gezichtsbehandeling gepland staan en om het helemaal goed af te sluiten heb je later op de avond nog een waanzinnige ontspanningsmassage. Je duikt je bed in en valt onmiddellijk in slaap, want door al dit genot ben je heerlijk ontspannen en slaap je lekker diep. De volgende dag maak je nog weer heerlijk gebruik van de sauna en aan het eind van de dag ga je volledig ontspannen weer samen naar huis. Niet verkeerd toch?

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved