Food

Perfecte weekendsnack: deze Ferrero Rocher koekjes met Nutella

We hebben weer een perfecte weekendsnack voor je gevonden. Deze Ferrero Rocher koekjes met Nutella zijn namelijk álles wat je wilt. Zin om deze goddelijke koekjes dit weekend te maken? Wij hebben het recept voor je. 

Alles met Ferrero Rocher, please!

Ferrero Rocher pralines zelf zijn al onwijs lekker, maar je kunt er ook van alles mee maken. Als je fan bent van deze chocola, dan is dit recept voor Ferrero Rocher koekjes ook perfect voor jou, maar wist je dat er nog veel meer is? Eerder deelden we bijvoorbeeld het recept voor Ferrero Rocher Brownies. En ook van dit Ferrero Rocher ijs gingen we instant watertanden. Maar ook Ferrero Rocker koekjes zijn overheerlijk en je maakt ze heel makkelijk zelf. 

ferrero rocher koekjes

Dit heb je nodig voor de Ferrero Rocher koekjes

Ingrediënten voor 20 koekjes

  • 60 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 50 gram Nutella
  • 80 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 80 gram witte kristalsuiker
  • 1 ei
  • 150 gram zelfrijzende bakmeel
  • 70 gram hazelnootpoeder
  • snufje zout
  • 20 Ferrero Rochers

Zo maak je deze Ferrero Rocher koekjes 
1. Doe de 60 gram boter (op kamertemperatuur) en de 50 gram Nutella samen in een kom. Mix dit goed door of gebruik een keukenmachine
2. Voeg nu de 80 gram lichtbruine basterdsuiker en 80 gram witte kristalsuiker toe. Meng alles door en voeg tijdens het mengen het ei toe. 
3. Voeg het zelfrijzende bakmeel en het hazelnootpoeder toe en meng verder. Vergeet ook het snufje zout niet!
4. Als alles goed is gemengd, zet je de kom even aan de kant. Nu gaan we aan de slag met de Ferrero Rochers. Neem 10 Ferrero Rochers uit het doosje en haal de gouden verpakking eraf. Snij ze door en voeg (een deel daarvan) bij het mengsel. Schep alles goed om. 
5. Dek de kom af en laat een uur staan in de koelkast.
6. Pak je mengsel weer uit de koelkast en zet op het aanrecht. Doe bakpapier op je bakplaat en zorg dat alles is bedekt. Nu kun je kleine bolletjes van je Ferrero Rocher koekjesbeslag maken en op de bakplaat leggen. Zorg wel dat er voldoende afstand tussen de koekjes zit.
7. Met de Ferrero Rochers die je nog over hebt gaan we nog iets doen. Druk op elk koekje een halve Ferrero en zorg dat 'ie een beetje in het koekjesdeeg zit, maar niet helemaal. 
8. Doe de Ferrero Rocher koekjes nu in de oven voor 15 minuten op 180 graden. 
9. Laat het even afkoelen en ta-da: je hebt je perfecte weekendsnack. En eh, trust us, deze Ferrero Rocher koekjes zijn superverslavend. 
 

 
Bron: Flair.be | Beeld: iStock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved